5 x een gezonde podcast

Gezond bezig zijn geeft een kick. Kijk jou eens lekker pauzeren. Om nog meer in the spirit te komen, lees je hier 5 podcastintroducties die over ‘gezondheid’ gaan. In deze big 5 maak je kennis met het thema gezondheid in de breedste zin van het woord.

RIVM podcast Leefomgeving en Gezondheid

In de ‘RIVM podcast Leefomgeving en Gezondheid’ klopt presentatrice Nienke de la Rive Box aan bij de mensen achter de wetenschap van het RIVM. Ze vindt er antwoorden op vragen als: Hoe kan het dat je in de stad ziek kunt worden van dieren? Is het beter voor het milieu is als we gezonder gaan eten? Is stilte eigenlijk gezonder dan herrie? In de gesprekken hoort ze welke risico’s er zijn, maar ook wat we zelf kunnen doen om onze omgeving en onze gezondheid te verbeteren.

Luister hier naar deze podcast

De psychologie van succes

Gezondheid gaat verder dan dat wat je in je mond stopt of hoe vaak je letterlijk in beweging komt. De mentale gezondheid is net zo belangrijk. In deze podcast staat dan ook grotendeels de mentale gezondheid centraal. Met handvatten om alles uit je leven te halen en goed voor jezelf te zorgen: van slaap tot faalangst en van burn-outs tot je immuunsysteem.

Luister hier naar deze podcast

Beter

In de BNR podcast ‘Beter’ praat journaliste Harmke Pijpers je bij over de laatste zorgontwikkelingen. En de onderwerpen vliegen alle kanten op. Denk aan ‘Tips tegen slaapproblemen’, ‘Seks, drugs en rock&roll gezondheid op festivals’, ‘Magnesium voor de sporter’ of ‘Kwaliteit van leven, wie bepaalt dat?’

Luister hier naar deze podcast

De podcast psycholoog

Nog een podcast uit de categorie: ‘mentale gezondheid’. Deze podcast helpt je bij problemen waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven. Tips & tricks van psychologen over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals: afgunst, de kracht van muziek, je relaties verbeteren, motivatie, zelfbeeld en humor bijvoorbeeld. Er zit vast een onderwerp bij dat jou aanspreekt.

Luister hier naar deze podcast

Leven Zonder Stress

Klinkt zalig toch? Auteurs, coaches, sprekers en podcasthosts praten over alles wat stress te maken heeften hoe ze hiermee omgaan. Luister je slimmer over opruimen, in je kracht komen te staan, mentale weerbaarheid, liefde & geluk uit jezelf halen en ophouden met pleasen onder andere.

Luister hier naar deze podcast

Gerelateerd

Achtergrond

Na het tandenpoetsen je mond spoelen met mondwater. Veel mensen geeft het een extra fris gevoel. Goed te begrijpen. Toch is het ook met dit middel een beetje opletten. Althans…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat