Wie doet mee?

IkPas trekt al vanaf het begin in 2015 relatief veel mensen aan die frequenter en meer drinken dan de Nederlandse bevolking. In de actie van 2018 was de gemiddelde weekconsumptie van de deelnemers vooraf 17.6 glazen, zij dronken op gemiddeld 4.6 dagen in de week. Daarmee was de deelnemersgroep van 2018 de meest en meest frequent drinkende deelnemersgroep sinds de start van IkPas in 2015.
Onder de deelnemers zijn naar verhouding veel hoger opgeleiden (59.8% heeft HBO of universiteit), dit aantal daalt licht ten opzichte van voorgaande jaren. Het aandeel aan mannen groeit, maar nog steeds is bijna twee derde van de deelnemers een vrouw (64%). De gemiddelde leeftijd is bijna 45.
Voor veel deelnemers is IkPas een actie waarin men ervaringen wil opdoen, een gewoonte wil doorbreken of een uitdaging wil aangaan. Maar voor minstens evenveel deelnemers spelen ‘quick wins’ als beter slapen, fitheid of willen afvallen wel degelijk een belangrijke rol.
Complete informatie over de groep die vanaf 1 januari mee doet is nog niet beschikbaar. Zodra die er is laten we het weten.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat