Thee voor elk moment

Theesommelier Barbara Veldhuizen geeft tips voor thee voor elk moment van de dag voor elke stemming. Thee kent namelijk oneindig veel variatie. Van de meest pure thee tot verrassende blends. Een blend heeft de basis van pure thee, gemixt met kruiden, natuurlijke aroma’s, fruit of bloesem. Zo ontstaan er verschillende smaken: fruitig, zacht en zoet, pittig en kruidig of nootachtig.

Frisse start van de dag

Begin je dag goed met een kop verse crispy morning. Deze groene thee bevat citrus en gember, dit geeft je veel energie en is daarom een goede energizer om de dag mee te beginnen.
Ben je gek op havermout ontbijtjes en specifiek met blue berry’s als topping? Drink hierbij eens de berry black, deze thee met bosvruchten bevat antioxidanten en vitamine C.

De 11 uur snack
De eerste uurtjes zitten erop, je ontbijt is gezakt en begint langzaam trek te krijgen. Probeer eens een heerlijke chai-latte met een van de Teastreet chai theesmaken. De kruidige en pittige smaak van chai is een goede oppepper. De chai-latte kan gemaakt worden met zowel groene als zwarte thee en rooibos chai. Deelnemers aan IkPas kunnen via hun dashboard op IkPas.nl of in de IkPasapp een heerlijk recept voor chai-latte vinden.

Lunchbreak

Tijdens de lunch is het lekker om een kop thee te drinken. Zo voorkom je dat je het eten te snel naar binnen werkt en geeft tegelijkertijd een vol gevoel. Take a break is een exotische zwarte thee blend van mango en papaya. Fris en fruitig!
Liever een groene thee?  De Japanese seduction is een heerlijke Japanse groene thee met rozenblaadjes en kersen. Puur genieten!

Het 4 uurtje

Het moment van de dag dat je zin hebt in iets zoets en energie nodig hebt. Het perfecte moment om jezelf te verwennen met een heerlijke kop thee. Wel eens gehoord van oolong? Een thee van gerolde bladeren met een donkere kleur die ontstaat tijdens het droogproces. De Milky oolong is een milde en romige thee met de smaak van bloemen en geroosterde perzik.

After dinner tea

Sluit je dag af met een heerlijke kruidenthee bijvoorbeeld kamille. De thee heeft een rustgevende werking wat je helpt te ontspannen. De hang loose is zeer fruitig en bloemig en is cafeïnevrij.

Alle genoemde theesoorten zijn te koop bij TeaStreet. Deelnemers aan IkPas kunnen de thee met korting bestellen. Zie nieuwsbrief 12 en 20.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat