Het laatste vriendje afpakken

“Mensen hebben het gevoel dat hun laatste vriendje wordt afgepakt”, zo vat Lindo Duvall de weerstand tegen je alcoholgebruik op pauze zetten samen. Vorig jaar deed de Veronica deejay een poging mee te doen met IkPas maar toen hij na 21 dagen uit eten ging dacht hij ‘Ah joh, ik drink gewoon wat’. In januari probeerde hij het opnieuw en hield het vol. “Het was soms best lastig, bij het voetballen of uit eten gaan, wilde ik toch wel iets drinken. Ik weet inmiddels dat het gevoel weer wegebt. Je kunt er het best geen aandacht aan besteden.” Wat ook hielp: dat zijn vriendin meedeed, ook al dronk zij sowieso weinig. “En de mooie collectieve motivatie van IkPas, ik doe het niet alleen”.

Sinds januari heeft Lindo zijn leven blijvend veranderd. “Na afloop van de campagne ging ik met mijn vriendin uit eten. De paar biertjes die ik erbij dronk, hakten er flink in. Thuis drink ik bijna niet meer. Ik koop bewuster in. Haal geen drank meer in huis, alleen bijvoorbeeld voor het koken, als er iets in een recept moet, en de rest van de fles gaat dan wel leeg”.

Veronica is de zender van stoere mannen, van drinken, voetbal en darten. “Ze vinden een verhaal over waarom je niet zou moeten drinken al gauw belerend. Eigenlijk geldt dat voor meer mensen”, zegt Lindo. “Als je erover nadenkt is het raar: ongezond eten promoten noemen we marketing. Gezond eten promoten vinden mensen betutteling”.

Het liefst zou Lindo helemaal geen alcohol meer drinken. “Maar daar moet het goede moment voor zijn. De reden om te stoppen is mijn gezondheid. Drank is killing. Het is echt niet goed, maar de schade is vaak niet zichtbaar. Je weet niet hoe je lever eruit ziet. Wel merkbaar zijn de positieve effecten van niet drinken. Ik ben scherper, fitter, ik zweet minder als ik op de crosstrainer zit , slaap beter door en heb geen hoofdpijn. Geen druppel drinken levert wat op.”

Vanaf 6 maart gaat Lindo Duvall weer meedoen met IkPas.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat