Een uitdaging én een battle: dubbelleuk

Maud Haselhorst (20) had nog nooit van IkPas gehoord, totdat ze stage ging lopen bij Iriszorg in Nijmegen. Stoptober was haar goed bevallen, dus deze uitdaging durfde ze ook wel aan. Studente Maud over wijntjes, bewustzijn en de kracht van een team.

Deze gemotiveerde studente pedagogiek uit Nijmegen heeft tijdens Stoptober voor de eerste keer ervaring opgedaan in het doorbreken van een patroon. “Stoptober is mij goed bevallen en ik rook op dit moment nog steeds niet. Toen ik via mijn stagebegeleider bij Iriszorg hoorde van IkPas, was ik direct enthousiast”, vertelt Maud. Ze schreef zich in, maar dan wel voor de IkPas Battle. “Ja, want die battle bracht een extra stimulans met zich mee om de uitdaging aan te gaan. Ik houd van wedstrijden en vooral van winnen”, lacht Maud. En gewonnen hebben de Nijmegenaren dubbel en dwars. Met 2077 deelnemers uit de Gelderse stad tegenover 869 Brabanders.

Alleen is maar alleen

Op de vraag of Maud zich ook individueel had willen inschrijven bij IkPas, antwoordt ze stellig: “Nee, dat zou ik niet doen. En mijn vrienden ook niet trouwens. Wij vinden het vooral leuk om in teamverband mee te doen aan een uitdaging als deze. Samen is het gewoon veel leuker en blijf je langer gemotiveerd.” Gelukkig kun je je bij Ikpas ook als team inschrijven. Ook als je niet meedoet met de IkPas Battle. Overigens ziet Maud de steden Amsterdam en Rotterdam graag met elkaar battlen. “En de studentensteden Utrecht en ’s-Hertogenbosch zou ik graag de strijd zien aangaan”, vult Maud aan. Horen jullie dat Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en ’s-Hertogenbosch?

Is dit drankje echt nodig?

Wanneer de pauzetijd erop zit, hoopt Maud zich meer bewust te zijn van haar alcoholgebruik. “Ik wil straks beter nadenken over: met wie ik drink, wat ik drink, wanneer ik drink en hoeveel ik drink. In het studentenhuis waar ik woon, liggen standaard een paar flessen wijn in de koelkast. Ik dronk voor IkPas minimaal twee keer per week op een doordeweekse avond. Daarnaast dronk ik vaak wat wijntjes of biertjes met mijn vrienden en vriendinnen in het weekend. Alcohol hoort dus wel echt bij mijn studentenleven. Na januari hoop ik bewuster en minder te drinken.”

 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat