Zelf doen

De afgelopen week heb ik niet gewandeld elke ochtend. Ik had moeite om mijn bed uit te komen. En ik vraag me soms af, is het  makkelijker of juist moeilijker om te stoppen met alcohol in deze coronaperiode?

Bij mij gaat het met vlagen heel goed, dan weer lijken alle uren in elkaar over te vloeien. En tja, zo is het dan.

Inmiddels hebben we wel een plan A en een plan B voor de vakantieperiode. Iets om naar uit te kijken. Of een fly & drive richting Italië of lekker met de auto naar Luxemburg. En als ik daar aan denk en die mooie foto’s bekijk, word ik direct een stuk vrolijker.

Ik had ook de tijd om alle podcasts en webinars te laten bezinken. Afgelopen week heb ik de webinar van Petra Moes gevolgd. En dan merk je, dat echt heel veel mensen moeite hebben om maar 1 of 2 wijntjes te drinken in het normale dagelijkse leven. Gelukkig, ik ben niet de enige… en dat geeft een fijn gevoel. Maar ik hoopte, ergens deze periode, dat de weegschaal zou laten zien dat ik goed bezig ben. Dat gebeurt helaas niet… Ik merk dat ik het soms (eigenlijk vaak) vervang door lekkere dingen te eten. Een taartje, een lekker toastje (want ik drink geen alcohol en ben zo goed bezig) een lekker stuk chocola (want ik ben héél goed bezig). Dus het roer moet om. Een goede tip van een vriendin: als je zin hebt in iets, maak het zelf. Dus als je zin hebt in taart, maak het zelf.

Uiteindelijk is het een heerlijke rode linzensoep geworden. En als ik zin heb in taart, zal ik eerst de ingrediënten moeten halen. Dan is de drempel ineens een stuk hoger 😉

Gerelateerd

Blog Sterre

Na de pauze

Ik hoor het mezelf zeggen: “Ja leuk! Dan kom ik bij jou een nachtje logeren en dan drinken we samen lekker een wijntje.” Shit waarom zeg ik dat nou?! Er…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat