Alles kwijtraken, ook de weg

Ik ben dus altijd alles kwijt, zo ook vaak de weg ergens. Ik heb een tomtom maar ik ben zelf de om-om. Ik hoor je denken, de om-om?

Zaterdag ben ik een dagje naar Rotterdam geweest, bij een vriend op bezoek. En ja hoor, ik had de verkeerde afslag te pakken, omdat ik half zat op te letten. Stond ik ineens links in plaats van rechts en ik kon niet meer terug. Dus toen reed ik door en kwam bij de Maastunnel terecht. Ik moest richting Delfshaven, Rotterdam West en zat uiteindelijk in Rotterdam Zuid… Ik heb het omarmd in mijn leven, ik ben het gaan zien als sightseeing en ik zie zo meer van de omgeving als menig ander.
Maar als ik dronk was ik ook van alles kwijt, sleutels, portemonnee, telefoon en niet 1 keer, niet 2 keer maar echt talloze keren. En soms vond ik het weer terug en soms ook niet. Jaren geleden werd mijn moeder een keer gebeld door Rotterdam Rijnmond en ze kreeg bijna een hartverzakking. Bleek het om mijn portemonnee te gaan die ze hadden gevonden ergens.

Bloedirritant om steeds je spullen kwijt te zijn en ook wel gênant om te moeten vertellen dat je weer eens je telefoon bent kwijt geraakt. Dat is zeker iets wat ik niet heb omarmd.

Dus 45 min later dan afgesproken, arriveerde ik aan bij die vriend en we hadden het er over dat ik vroeger ook altijd verkeerd reed. “Nee” zegt hij, “je bent toch niet weer door de Maastunnel gegaan??” Ja, dus wel haha.

Door corona hebben we elkaar al lang niet meer gezien. Hij haalt wat te drinken voor ons. Mega gezellige middag en avond gehad, hij aan de rosé en ik aan het fris. Daar heb ik dus helemaal geen problemen mee. Fris én trots op mezelf kwam ik weer thuis.

Toch blijft het een tweestrijd merk ik: ga ik straks, na de einddatum van deze periode, weer drinken of niet? Want ik ‘mag’ dan weer. Ik had gedacht dat ik het saai zou vinden een leven zonder alcohol en soms lijkt dat ook zo. Je doet niet meer mee, je krijgt een ander ritme in je weekend. Maar ondertussen merk ik ook dat ik me er super onder voel dat ik niet drink. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen!

Gerelateerd

Blog Sterre

Na de pauze

Ik hoor het mezelf zeggen: “Ja leuk! Dan kom ik bij jou een nachtje logeren en dan drinken we samen lekker een wijntje.” Shit waarom zeg ik dat nou?! Er…
Lees meer
Blog Sterre

Zelf doen

De afgelopen week heb ik niet gewandeld elke ochtend. Ik had moeite om mijn bed uit te komen. En ik vraag me soms af, is het  makkelijker of juist moeilijker…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat