Podcasts & patronen doorbreken

“Een lekker wijntje oma?”

Ik ben op bezoek bij mijn oma en schenk voor mezelf een alcoholvrije wijn in en voor haar een klein glaasje gewone wijn in.

Afgelopen week ging ik naar mijn oma. Ze is 87 en woont op zichzelf. Ze wist helemaal niet dat alcoholvrije wijn bestond en vindt het goed dat ik hier mee bezig ben. Normaal dronken we gezellig een wijntje of 2 of in mijn geval 3 of 4 wijntjes. Ergens in januari waren de alcoholvrije wijnen in de aanbieding en heb ik 6 flessen gehaald. Geloof me, het is echt anders, maar het drinkt lekker weg. Ik vind het vooral fijn dat ik na 1 wijntje niet nog meer zin heb om er nog 1 te nemen. Het is prima zo.
Ik merk dat ik er weinig moeite mee heb, vriendlief drinkt lekker zijn speciaalbiertjes, maar ik ben niet jaloers ofzo. Laatst was hij over zijn grenzen heen gegaan met de alcohol en had een enorme kater de volgende dag. Nee, totaal niet jaloers op die kater haha. De vrijdagavonden waarop we normaal friet halen en een fles opentrekken omdat de week voorbij is, kook ik nu en trek ik een 0.0 open. Het is even schakelen en vooral nieuwe gewoontes creëren, patronen doorbreken. Klinkt makkelijk, maar het vergt wat doorzettingsvermogen. Het komt neer op je doel voor ogen houden: waarvoor doe je het? Het eerste webinar van Petra Moes ging over dat doel hebben. Waarom is het belangrijk voor je? Waarom wil je het zo graag? Schrijf dat voor jezelf op en vraag je dan nog een aantal keer af waarom dat doel zo belangrijk is. Dan kom je uiteindelijk tot de kern.
De afgelopen tijd heb ik veel podcasts geluisterd en het stond al een tijdje op de planning om ’s ochtends te gaan wandelen voor het werk. De afgelopen week is me dat gelukt. Ik zette de wekker een half uurtje eerder. We hebben een prachtige plas voor de deur liggen waar je omheen kunt wandelen, de zon ziet opkomen en soms een ooievaar tegen komt.
Als je dan hoort wat alcohol met je lichaam doet en mensen vertellen wat voor hen de voordelen zijn van helemaal niet meer drinken, dan ga je daar wel over nadenken. Ik wel in ieder geval. Ik zeg niet dat ik helemaal niet meer ga drinken, maar ik merk ook grote voordelen. Vooral de rust van het niet meer drinken, geen katers meer en heerlijk diep slapen.
Podcast tips:
– ‘Onverdoofd’ met o.a Immanuele Grives die haar verhaal open en eerlijk deelt.
– ‘Eerlijk over alcohol’ met o.a Thomas Berge. Erg indrukwekkend.

Gerelateerd

Blog Sterre

Na de pauze

Ik hoor het mezelf zeggen: “Ja leuk! Dan kom ik bij jou een nachtje logeren en dan drinken we samen lekker een wijntje.” Shit waarom zeg ik dat nou?! Er…
Lees meer
Blog Sterre

Zelf doen

De afgelopen week heb ik niet gewandeld elke ochtend. Ik had moeite om mijn bed uit te komen. En ik vraag me soms af, is het  makkelijker of juist moeilijker…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat