Net over het randje

Misselijk en de volgende dag hoofdpijn… Lam op de bank en nergens zin in. De grens opzoeken en er soms net over heen gaan. Herkenbaar?

Ik ben geen matige drinker. Ik vind het knap, als iemand het bij 1 à 2 wijntjes kan laten. Bij mij moest de fles leeg, want ja dat is toch zonde anders? En als de fles leeg was, dan kon het makkelijk zijn dat er nog één open ging, want ja het was zo gezellig. Ik ben een doordrinker, als ik eenmaal een borrel drink, dan blijf ik de hele avond gezellig mee drinken.

Een paar jaar geleden raakte ik geïnspireerd door een collega. Eerst deed ik er gekscherend over, een maand niet drinken in januari. Hoezo? Dan heb je toch nieuwjaarsborrels? Toch bleef het bij me hangen. Het zou niet gek zijn om even een time-out te nemen. Elke vrijdag de vrijmibo, soms door naar de stad zonder fatsoenlijk te eten en lekker wijntjes te drinken met een paar borrelhapjes.

Na de eerste keer IkPas 2018 werd ik me daar bewust van. Waarom zeg ik niet vaker nee? Waarom ‘bob’ ik niet wat vaker? Dan heb ik een legitieme reden om niet te drinken. Aan de andere kant: waarom moet ik een legitieme reden hebben om te zeggen dat ik een avondje of weekend geen zin heb om te drinken?

Dat ging prima en toen ik meedeed aan mijn eerste keer IkPas viel het me op hoeveel er gedronken werd en hoe normaal het was. Nu hebben wij sowieso de regel, dat we niet drinken door de week behalve als het vakantie is. En daar houden we ons goed aan, maar als het dan vrijdag is, dan gaan de speciaalbiertjes open (of de fles wijn) en dan gaat het hard.

Dit jaar deed ik weer mee en besloot ik om ook met de overbruggingschallenge en de 40 dagen geen druppel challenge tot en met 28 maart mee te doen. Ik ben sinds mijn 15e niet meer zo lang nuchter geweest… en het voelt heerlijk bevrijdend kan ik je zeggen!
Ik zal me kort voorstellen: ik ben Sterre, 34 jaar en woon samen met mijn vriend vlak bij het Bourgondische Den Bosch. We hebben 2 katten en wonen in een appartement. Zes jaar geleden ben ik naar Brabant verhuisd, ik heb hiervoor in Rotterdam gewoond. Ik werk als manager bij een uitzendbureau en we hebben regelmatig gezellige borrels en bedrijfsfeestjes. Mijn motto: vier het leven, elke dag is een feestje! Een aantal jaar geleden ben ik mee gaan doen met IkPas en dat beviel me hartstikke goed. Dit jaar doe ik voor het eerst mee met de overbruggingschallenge en de 40 dagen geen druppel challenge. Ik neem jullie graag mee in mijn wekelijkse gedachtes en ervaringen.

 

 

Gerelateerd

Blog Sterre

Na de pauze

Ik hoor het mezelf zeggen: “Ja leuk! Dan kom ik bij jou een nachtje logeren en dan drinken we samen lekker een wijntje.” Shit waarom zeg ik dat nou?! Er…
Lees meer
Blog Sterre

Zelf doen

De afgelopen week heb ik niet gewandeld elke ochtend. Ik had moeite om mijn bed uit te komen. En ik vraag me soms af, is het  makkelijker of juist moeilijker…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat