Blogger aan het woord

En alweer een week verder! Zomaar en omgevlogen.

Een week van druk op werk, huishoudelijke klussen, oppakken van hobby’s en aangemeld voor een opleiding. Een die ik eigenlijk al heel wat jaren op mijn verlanglijst had staan, maar nooit de tijd voor had of liever gezegd: nam. Gisteren de studieboeken ontvangen, dus ik kan eraan gaan beginnen.

Ook mezelf voorgenomen om weer naar de sportschool te gaan. Ik wandel graag, maar dat kost ook veel tijd. Straks als het wat langer licht blijft en de temperatuur wat aangenamer, ga ik makkelijker een stuk wandelen na het avondeten. Kan niet alles proppen in een zaterdag en zondag en na lange werkdagen door de weeks is een beetje ontspanning wel gewenst.

Vorige week las ik bij een medeblogster de vraagstelling of het lastiger is als een partner wel gewoon de alcoholische drankjes blijft drinken. Of dat het juist fijn zou zijn als je erin ondersteund wordt. Zelf heb ik dat ‘probleem’ niet, want ik ben alleenstaand en van mijn 3 kinderen zijn er nog 2 net onder de 18. Zij drinken nog geen alcohol en mijn oudste drinkt zelden alcohol tijdens een uitje en sowieso nooit thuis. Dus geen alcoholdrinkers in huis, maar ook geen medepasser. Mis ik het? Geen idee, wat je niet hebt mis je niet zeggen ze toch? Maar het is natuurlijk ook weleens fijn te horen dat je goed bezig bent. Mijn omgeving weet ervan en het is in elk geval prettig dat er niet gevraagd wordt om een wijntje te drinken maar ‘een bakkie’.

Nu ik ruim een jaar alleenstaand ben, heb ik zo af en toe een date. En het valt me op dat de dates die ik heb gehad helemaal geen alcohol drinken of zeer zelden. Is het dan meer een vrouwengewoonte om te wijnen? Mannen drinken toch ook vaak met hun maten? Voor 1 januari dacht ik vaak: ‘wat ongezellig als je date geen alcohol drinkt’, maar nu is het wel heel makkelijk dat ik niets hoef uit te leggen. En nu ben ik de ‘ongezelligerd’!

Gelukkig ben ik net zo gezellig zonder alcohol als met, misschien wel gezelliger omdat je de hele avond ook gewoon jezelf blijft en niet gaat praten met dubbele tong of hoog in de emoties gaat zitten door de alcohol. En de volgende dag ben ik zeker gezelliger zonder kater!

Bedacht me voor ik begon aan deze blog dat ik alweer ruim 80 dagen AV ben! Nog even en ik heb de 100 dagen gehaald. En daar ga ik minimaal voor. Want ik vind het nog steeds niet moeilijk om geen alcohol te drinken. Voel me goed en kijk enorm uit naar het voorjaar. Lekker veel naar buiten. Zin in de zon en warmte. En een lekker koud glas bruiswater of een alcoholvrije Radler is net zo verfrissend,  smakelijk en gezellig op een terrasje!

Op naar de eindstreep van de challenge. Succes nog even! Maken jullie ook de 100 dagen vol?

Renate

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat