Blogger aan het woord

We zijn vandaag alweer op dag 17! Hoeveel moeite kost het jou? Denk je regelmatig aan een alcoholisch drankje of valt het mee? Het verbaast mij dat ik er zelf zo weinig moeite mee heb en er eigenlijk niet zo mee bezig ben. Pas als ik de nieuwsbrief zie in mijn mailbox denk ik: Oh ja!

En het valt me enorm op dat er ontzettend veel artikelen verschijnen over het gebruik van alcohol. Is dat altijd zo geweest of is het de trend op dit moment? En valt het me nu op nu ik zelf op pauze sta? Het aangaan van een alcoholpauze was voor mij een volledig zelfstandige keuze zonder dat iemand mij daarop had geattendeerd. Een uitdaging puur voor mijzelf en lief zijn voor mijn eigen lijf.

Mijn kinderen waren wel sceptisch en hadden niet gedacht dat het me zou gaan lukken. Want ja, zij wisten ook niet beter dan mama en wijn. Dat was onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wat ga je dan drinken eigenlijk? Ik houd helemaal niet van frisdrank of zoete/bittere drankjes en dronk naast wijn, eigenlijk alleen maar van thee en water. Nu drink ik heel af en toe een glaasje appelsap of zwarte bessensap, maar meestal gewoon thee of bruiswater.

Met thee kun je heel veel afwisselen heb ik gemerkt. Nu ben ik niet van de vruchtenthee, maar er zijn ook heel veel verschillende soorten kruidenthee bijvoorbeeld. En ik heb zelfs ‘pittige’ thee ontdekt met een vleugje peper, die ook heerlijk is met een hartig hapje op tafel.

Afvallen is een leuke bijkomstigheid van de alcoholpauze. Alleen die vlieger gaat voor mij niet meer op. Want bij thee is een koekje (of 2/3) lekker, of een stuk chocolade. Op een verjaardag lekker stuk taart. En dat at ik nooit, want bij een wijntje is deze zoetigheid helemaal niet zo smakelijk!

Had eerlijk ook niet gedacht, dat je smaak zou verbeteren want dat koppelde ik meer aan roken. Maar het is toch echt zo. En dus smaakt alles dus lekkerder, waardoor ik meer trek heb en ook meer eet.

Dat slapen is nog steeds niet verbeterd. Maar dat heeft misschien wat meer tijd nodig. Zelf zie ik ook geen verschil m.b.t. mijn huid maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik al vanaf eerste kerstdag behoorlijk loop te tobben met griep en verkoudheid. Het blijft maar terugkomen in golven. Dus die snotneus is niet erg bevorderlijk voor een stralende huid. Eerder vlekkerig, rode neus en droog.

Wat zijn de reacties in jullie omgeving? Mijne zijn erg positief en er wordt vaak gezegd dat het knap is en dat je sterk bent. Maar is het wel knap? Vind ik het wel een prestatie om geen alcohol te nuttigen? Eigenlijk helemaal niet. Het voelt meer als even goed voor jezelf zorgen. Net als dat je misschien beter let op wat je eet, wat meer gaat sporten of stopt met roken, op tijd naar bed gaat, je stappen telt per dag of wat ook om een beetje beter voor je lijf te zorgen. Wel denk ik dat ik voorlopig alcoholvrij blijf. Misschien ook een beetje bang om terug te vallen naar te veel en naar de gewoonte. Wil er meer naar toe werken, dat een wijntje iets speciaals is en af en toe als traktatie. Maar voorlopig nog maar even niet.

Tot de volgende keer, groetjes Renate

Gerelateerd

Blog Renate

Blogger aan het woord

En alweer een week verder! Zomaar en omgevlogen. Een week van druk op werk, huishoudelijke klussen, oppakken van hobby’s en aangemeld voor een opleiding. Een die ik eigenlijk al heel…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat