Blogger aan het woord

Hallo beste mede passers!

Vliegt de tijd ook bij jullie zo snel om? Het lijkt wel of de weken steeds sneller voorbij vliegen en hallo…. Niet te snel. Ik wil nog zoveel en als het zo snel gaat heb ik veel te weinig tijd.

Ik werk full time van maandag t/m vrijdag dus die dagen vliegen sowieso al om en dan bedenk ik plannen voor de weekenden, maar voor ik heb geknipperd met mijn ogen is het alweer maandag en weer aan het werk.

Afgelopen weekend was bijvoorbeeld helemaal ‘kort’, omdat ik op zaterdag werd ingezet als official bij het wedstrijdzwemmen. Iets wat ik regelmatig doe als vrijwilliger. Dan blijft de zondag over en het huishouden schreeuwt dan ook om aandacht. Maar ja, het is ook wel leuk om weer eens tijd te kunnen besteden aan hobby’s. Dus na een hele ochtend flink bezig te zijn geweest, heb ik mijn schilderwerk weer eens tevoorschijn gehaald. Ik schilder op nummer en dat klinkt misschien heel kinderachtig en simpel….maar dat is het dus niet. Had al weken geen gelegenheid gehad om te schilderen en meestal doe ik dit op een regenachtige zondagmiddag bijvoorbeeld. Vaak onder het genot van een glas rode wijn of een whisky. Maar nu dus zonder alcoholische versnapering. En er viel me ineens iets op. Ik had een veel vastere hand! Natuurlijk heel fijn met schilderen, maar ik schrok er eigenlijk best wel van. Had me nooit vooraf bedacht, dat hierin ook verschil zou zitten. Het zit ook wel een klein beetje in de familie hoor en ook 1 van mijn kinderen heeft het en drinkt nooit geen druppel alcohol, dus daar ligt het niet aan. Maar het is dus wel minder.

Qua verjaardagen en feestjes is het een beetje saaie maand. Maar volgende maand staat er een meiden-borrelavond op de planning. IkPas is dan officieel voorbij, maar wat ga ik doen? Ik pas dan nog steeds vermoed ik. Krijg er de kriebels van als ik bedenk hoe ik de volgende ochtend wakker zou worden. Dat mis ik nu zeker niet. En ik zei altijd stoer, dat ik nooit katers had. Dat leek zo inderdaad. Nee, ik had geen hoofdpijn. Maar ook verre van fris van hoe ik tegenwoordig wakker wordt. Maar dat besef ik nu pas. Zo langzamerhand begin ik steeds meer (kleine) verschillen op te merken. Het is ook niet zo vreemd dat mijn lijf er misschien wat langer over doet dan bij een ander. Ik mag niet vergeten dat ik bijna 30 jaar lang bijna dagelijks alcohol heb gedronken, op mijn zwangerschappen na, en misschien hier en daar een dag niet. En mijn lijf was daarop ingesteld.

Ik merk niet alleen maar voordelen van AV zijn hoor. Ik heb al heel wat jaren reuma en de pijn daarvan werd toch behoorlijk verdoofd door de alcohol. Nu heb ik daar veel meer last van. Ook al is het de tijd van het jaar: koud en nat. Dus verlangen naar de lente is nog heviger! Ook het slapen is voor mij nog steeds niet verbeterd. Nog steeds lig ik langer wakker. Maar frisser wakker word ik zeker! Nu ik steeds meer voordelen begin op te merken, weegt dat zeker op tegen de nadelen! Ik heb dan ook geen minuut spijt gehad, dat ik ben begonnen aan IkPas met als start-challenge Dry January en dat ik deze verlengd heb.

En nee, ik ben geen Karen die anderen wil gaan overtuigen om minder of niet meer te drinken. Dat is ieder voor zich. Dat zie je ook vaak bij mensen die stoppen met roken en dan de grootste mond hebben hoe vies en ongezond het is. Dat weet iedereen echt wel. Wijn en ik waren dacht ik, voor altijd verbonden. En ja, wijn is echt heerlijk! De smaak zeker. Maar de alcohol mis ik niet. En alcoholvrije wijn; ik heb nog geen smakelijke kunnen vinden.

Op naar de laatste helft van deze IkPas-challenge. En voor jullie allemaal: hou vol!!!

Groetjes, Renate

 

Gerelateerd

Blog Renate

Blogger aan het woord

En alweer een week verder! Zomaar en omgevlogen. Een week van druk op werk, huishoudelijke klussen, oppakken van hobby’s en aangemeld voor een opleiding. Een die ik eigenlijk al heel…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat