Het grote waarom

Dag 8 ofwel week 1….

Gelukkig heb ik geen vrijmbo’s ;-), want het gaat me minder gemakkelijk af dan ik van tevoren dacht.

Misschien is het wel net zo als bij het krijgen van een kind, het leed is snel vergeten en dit is bij mij ook het geval. Ben ik kwijt hoe het mij verging die andere keren in de eerste week….Met minder gemakkelijk bedoel ik dat ik het moeilijk heb, als ik uit mijn werk kom of beter gezegd iedere dag tussen 17.00 uur en 19.00 uur.

Een paar dagen geleden was ik boos, geïrriteerd. Waarom moet ik dit doen, vroeg ik me af. Waarom kan ik niet zoals een vriendin van mij alleen in het weekend een alcoholische versnapering nemen? Na deze week voel ik me al fitter, heb meer uithoudingsvermogen en slaap als een ROOS. Afvallen, nee, totaal niet aan de orde. De vorige keren ook niet trouwens. Maar dat is bijvangst vind ik persoonlijk.

De grote winst zit ‘em wat mij betreft in het slapen en stilstaan bij het ‘waarom’. Zoals ik al eerder schreef begon ik met een biertje in de soos. De Christelijke Jeugdsoos waar we welkom waren op vrijdagavond. Vervolgens werd er een keet bezocht in een dorp verderop. Toen was ik wat ouder, want ik had al een tijdje mijn brommer. Eenmaal op kamers, en dan heb ik het over halverwege de zeventiger jaren, waren er een aantal cafés waar iedereen kwam en een van hen werd mijn stamcafé. Daar heb ik aardig wat biertjes weggetikt onder andere samen met een paar jonge bouwvakkers uit het Verenigd Koninkrijk. Zij zaten dan al een tijdje in het café en ik ontmoette hen dan rond tienen want zij gingen vanuit het werk gelijk door. Het verschil met thuis was dat hier het café om 01.00 dicht ging in plaats van 21.00 of 22.00 uur. Met vallen en opstaan (letterlijk en figuurlijk) ben ik nu op het punt dat ik heel goed weet wanneer ik moet stoppen. Hier zijn best wat jaartjes overheen gegaan.

In die periode ben ik een aantal keren gestopt voor een jaar of voor een aantal jaar. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen, dat ik wel meer ben gaan borrelen toen ik gestopt ben met roken. Nu houd ik het over het algemeen bij 2 glazen witte wijn. Het ‘de vijf is in de klok’ is steeds vaker de zes en na het eten is daar altijd de thee.

Omdat het boek ‘Ontwijnen’ van Jacqueline van Lieshout mij zo aansprak vorig jaar; heb ik het ebook ’25 tips voor een alcoholvrij leven’ gedownload. Misschien helpt het me om nog dichter bij het antwoord te komen op mijn vraag: waarom? Natuurlijk heb ik al wel wat ideeën hierover en misschien deel ik ze hier nog in een van mijn blogs.

Succes de komende week!

Gerelateerd

Blog Petra

Met de billen bloot

Een etentje zonder alcohol is stukken beter te doen zonder alcohol, dan een dansfeestje zonder alcohol is mijn conclusie. Ik ben dan ook benieuwd hoe het mij volgende week vrijdag…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat