Met de billen bloot

Een etentje zonder alcohol is stukken beter te doen zonder alcohol, dan een dansfeestje zonder alcohol is mijn conclusie. Ik ben dan ook benieuwd hoe het mij volgende week vrijdag zal vergaan als ik ga dansen in Arnhem. Af en toe kruipt het oude mannetje weer uit zijn hol en geeft te kennen volgende week vrijdag best een biertje of een glas wijn te lusten.

Of ik hem zijn zin geef?

Want ik heb namelijk nog een voordeel ontdekt aan het passen, deze ben ik nog niet tegengekomen geloof ik. Mijn darmen reageren prima op het niet drinken van alcohol. Bij alle redenen die ik al had om mijn gewoonte te onderzoeken en eventueel te herzien komt deze, niet geheel onbelangrijke, er nog bij.

Enfin. De 22e dag alweer en nog niets gedaan met de 25 tips van Jacqueline van Lieshout. Ik had me in ieder geval voorgenomen een aantal ellendig eindigende alcoholische uitspattingen op te schrijven.

Ze schieten me regelmatig te binnen, dat wel en op de meest onverwachte momenten, dat ook. Om vervolgens weer te verdwijnen in de krochten van mijn brein. Het waren situaties waar ik zonder alcohol niet in verzeild geraakt zou zijn. Foute kroegen, foute mannen en foute, treurige sex.

Maar ook verkeerde momenten en dito gezelschap om het hart uit te storten. Zo’n avond mondde niet zelden uit in een dramatische eenakter die uren en vele flessen wijn lang kon duren.

Slepende problemen waar een oplossing voor bedacht moest worden maar wat uitgesteld werd door het geruststellende glas wijn. Een etentje dat gierend uit de klauwen liep door een verkeerde opmerking en de daaruit voortvloeiende discussie en wat niet goed afliep want iedereen was te ver heen.

Enz.

Dit ligt inmiddels vrij ver achter me. Mijn laatste innige omarming van de toiletpot kan ik me zelfs niet meer herinneren. Gelukkig maar.

De vorige pauzes die ik, al dan niet met behulp van IkPas, inlaste was ik veel onrustiger, veel meer op zoek naar wat voor vervanging dan ook. Alles om die onrust weg te nemen.

Nu is die onrust er soms ook maar weet ik, dankzij de informatie die we inmiddels hebben, dat die onrust maar een half uur duurt (bij sigaretten is dat 10 minuten).

Dat het over gaat.

Tot volgende week…

Gerelateerd

Blog Petra

Het grote waarom

Dag 8 ofwel week 1…. Gelukkig heb ik geen vrijmbo’s ;-), want het gaat me minder gemakkelijk af dan ik van tevoren dacht. Misschien is het wel net zo als…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat