Recht uit de pen: Nancy

Alweer mijn laatste blog voor ik pas, sterker nog het is de één-na-laatste blog voor deze pasperiode. Als jullie dit lezen is net dag 39 ingegaan, voor mij is het nog dag 38. De finish is in zicht en als mijn droom van afgelopen nacht geen voorspellende droom blijkt te zijn, dan gaan we deze écht zonder druppel halen. Ik heb vannacht voor het eerst over een glas wijn gedroomd. De afgelopen week heb ik me voorgenomen om volgende week vrijdag bij een lokaal restaurant een diner aan huis te laten bezorgen, inclusief bijpassende wijn. Dat zal dan het eerste moment zijn, dat ik weer een uitstapje maak naar een alcoholische versnapering.  Dit voornemen maakte dat ik vannacht alvast over dat moment droomde, echter was het een week te vroeg in mijn droom. Ik kan me nog goed herinneren dat ik enorm in dubio was, ging ik nou voor dat lekkere glas witte wijn of toch voor een alcoholvrij biertje? Hoe het afgelopen is, kan ik me helaas niet meer herinneren. Ik kijk wel uit naar volgende week vrijdag om weer gezellig samen aan een wijntje te zitten, echter anders dan in mijn droom, heb ik er geen seconde aan gedacht om de afgelopen periode te smokkelen. Ik startte samen met mijn vriend en een collega, mijn collega is na de eerste twee weken toch gezwicht en heeft een wijntje gedronken. Ik was echt compleet verbaasd over de toch heel bewuste keuze die ze had gemaakt. Gelukkig smaakte het haar totaal niet en heeft ze zich herpakt. Een extra motivatie voor mij om niet dezelfde keuze te maken, stel je voor dat het niet eens smaakt!

Aanstaande woensdag tik ik de 6 weken alcoholvrij aan en daarmee is gemiddeld genomen de leververvetting verdwenen. Bijzonder toch hoe snel het lichaam zich weer weet te herstellen. Hoewel ik er echt naar uitkijk om volgende week weer samen een wijntje te drinken, bekruipt mij ook het gevoel dat het toch wel erg zonde is om weer nieuwe schade aan te richten. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik heb wel het gevoel dat mijn alcoholgebruik een structurele wijziging zal ondergaan. Ik leg mezelf geen regels meer op, zoals alleen in het weekend of maximaal 2 glazen. Ik ga vooral luisteren naar mijn lichaam, ik voel me nu superfit, uitgerust én gezond. De weegschaal was de afgelopen periode de rode draad in mijn verhalen. Ik was erg gefocust op gewichtsverlies en doordat ik alleen maar naar de cijfers keek, viel mij helemaal niet op in hoeverre mijn lichaam veranderde. Ik ben de afgelopen periode ongeveer een kilo aan gewicht verloren, maar het resultaat zit niet in de cijfers maar in de verandering aan mijn buik en billen die is ontstaan. Ineens besefte ik dat mijn buik nu veel minder opgeblazen is en daardoor ook veel slanker lijkt. En de cellulitis op mijn billen, dat lijkt ook ineens veel minder! Dus tja…die kilo’s zijn dan misschien niet veel minder geworden, maar ik voel me kiplekker en dat is natuurlijk veel meer waard!

Ik heb genoten van de afgelopen periode en weer veel over mezelf geleerd. Bedankt dat jullie mijn blogs gelezen hebben en ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om ook eens te passen of in ieder geval je alcoholgebruik aan te passen. Pas goed op jezelf en op elkaar en wie weet tot volgend jaar!

 

Gerelateerd

Blog Nancy

I’m back!

Mijn vierde en laatste blog alweer, zoals ik in mijn vorige blog al aangaf was mijn motivatie om ook maar iets te doen ver te zoeken. I’ve Lost My Mojo….!…
Lees meer
Blog Nancy

En dan 2020…

In januari 2020 doe ik voor de derde keer mee met IkPas en start ik net als zovelen met goede voornemens, en besluit ik met de buurvrouw ‘weer’ te gaan…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat