De juf heeft altijd gelijk

Tijdens het schrijven van deze blog, heb ik net geluisterd naar de persconferentie en horen we van premier Rutte dat de lockdown met 3 weken verlengd wordt. Dat zal voor velen een tegenvaller zijn, maar helaas nodig. Mijn gedachten gaan gelijk uit naar alle ouders die opgescheept zitten met hun kroost. Hier thuis hebben twee van de drie kinderen maximaal 2 keer een half uur online les per dag, waarvan ze af en toe nog een spelletje in dat half uur aan het doen zijn, met de juf of meester,  dit lijkt mij erg weinig in vergelijking met de eerdere gemiddelde schooldagen van 8.30 uur tot 15.15 uur. Ach ja, het is niet anders en we zullen ons allemaal even (hopelijk nog maar even) moeten aanpassen. Nadat het eindelijk gelukt is om online alles goed voor elkaar te krijgen, Teams geactiveerd, de link gevonden waar de online lessen plaatsvinden, et cetera, gaan we na de online lessen huiswerk maken. Mam wil je me helpen? Tuurlijk kind, en ik leg uit hoe het met verhoudingen zit althans dat probeer ik, want wat ik ook zeg, ik doe het niet goed, ik zeg het verkeerd, ik had eerst zus moeten doen en dan pas zo, juf legt veel beter uit.…..pffff.  Mijn respect voor de leraren en leraressen groeit met de dag. Hoe doen ze dit toch de hele dag lang? 5 dagen per week?? Ik ben er na 5 minuten klaar mee. Misschien hebben ze wel gelijk een voorsprong doordat ze juf of meester heten, meneer of mevrouw, leraar of lerares, want zodra je deze titel voor je naam hebt staan heb je natuurlijk altijd gelijk. Ik kan zeggen wat ik wil, maar geloven doen ze me niet, zegt de juf of meester precies hetzelfde dan klopt het als een bus. Ik hoop van ganser harte dat ze ons ouders weer snel mogen ondersteunen.

Nog even terug naar Oud en Nieuw dit jaar, wat is er anders ten opzichte van een jaar eerder voor mij? Oud en Nieuw, wat bij uitstek de feestdag is waar de champagne en andere alcoholische versnaperingen rijkelijk vloeit heb ik het dit keer zonder wijn of champagne gevierd, dit waren een jaar eerder nog wel de gebruikelijke drankjes. Eigenlijk altijd met Oud en Nieuw als ik er aan terugdenk, de keren zonder wijn was ik zwanger. Verder ben ik 10 kilo lichter dan een jaar eerder, alhoewel ik wel merk dat ik weer moet oppassen, mede door het mindere sporten, de motivatie is ver te zoeken, de corona luiheid slaat toe en uit verveling gaan we snaaien.

Velen zitten nu in de derde week van Dry Januari, ben benieuwd hoe iedereen het doet, hopelijk ervaar je een aantal positieve veranderingen en voor diegenen die het niet helemaal is gelukt, gewoon opnieuw beginnen, mijn juf zei altijd: ‘van proberen kun je leren’. En ook mijn juf had altijd gelijk. Als nu blijkt dat je er toch veel moeite mee hebt en misschien meer ondersteuning nodig bent, zijn er facebookgroepen waar je je bij aan kan sluiten en ondersteuning kunt vinden, er zijn meetings en je kan naar de huisarts gaan en voor sommigen zal dit een drempel zijn, maar doe het gewoon, het kan net dat extra zetje geven. Mijn doel was niet om helemaal te stoppen met alcohol maar bewuster worden, met een gezondere levensstijl als gevolg. Het moest geen gewoonte meer zijn maar een keuze. Inmiddels bevalt het mij zo goed, dat ik het toch nog even doorzet! En nu weer proberen in beweging te komen. Hopelijk kan ik volgende week meedelen dat dit gelukt is.

Tot volgende week!

Gerelateerd

Blog Nancy

I’m back!

Mijn vierde en laatste blog alweer, zoals ik in mijn vorige blog al aangaf was mijn motivatie om ook maar iets te doen ver te zoeken. I’ve Lost My Mojo….!…
Lees meer
Blog Nancy

En dan 2020…

In januari 2020 doe ik voor de derde keer mee met IkPas en start ik net als zovelen met goede voornemens, en besluit ik met de buurvrouw ‘weer’ te gaan…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat