Recht uit de pen: Nancy

Dat feestje waar ik het in mijn vorige afsluiting over had, tja dat ging dus niet door. Net als alle andere feestjes, etentjes, borrels en gezelligheden. Lekker makkelijk volhouden toch? Dat zou je inderdaad denken, maar ik heb de afgelopen dagen echt mijn glas wijn gemist. Het zijn gekke en onzekere tijden, waarin je iedere dag stil staat bij je eigen gezondheid en de gezondheid van anderen. En het liefst proost ik nu iedere dag met een glaasje bubbels dat wij nog steeds gezond zijn, maar ja we passen nog steeds. En dat zetten we door, want juist in deze tijd is het belangrijk dat je extra goed voor jezelf zorgt! En als ik íets geleerd heb de afgelopen 3 weken, dan is het wel dat alcohol een bijzonder vervelend effect op mijn gezondheid heeft.

In deze bijzondere tijden proberen de ondernemers te redden wat er te redden valt, wat resulteert in een mailbox die bijna ontploft van alle nieuwsbrieven. Lekker confronterend ook weer dat ik bijzonder veel nieuwsbrieven van wijnaanbieders ontvang. Je krijgt nu gratis glazen bij je bestelling, extra korting of zelfs gratis wijn! Mails met belangrijke mededelingen en de mededeling is dan dat ze gewoon blijven bezorgen. Helaas swipe ik zo alles de prullenmand in, ik heb namelijk de afspraak met mezelf dat ik tijdens de pasperiode ook pas met het kopen van wijn. Normaal gesproken had ik al een doosje of wat aangeschaft, maar nu moet ik helaas streng zijn. Uiteraard zal ik de ondernemers wel op een andere manier steunen in deze moeilijke tijden alleen niet met de aankoop van wijn.

En dan moeten we het natuurlijk nog even over mijn gewicht hebben. Afgelopen woensdag waren we drie weken onderweg en krijg ik daar eindelijk de waardering voor van mijn weegschaal. Ik ben nu ruim een kilo kwijt, dus mijn doel twee kilo lichter na 40 dagen passen komt in zicht! Was nog wel een hilarisch momentje in de badkamer. Ik stond op de weegschaal en zei tegen mijn vriend: “Drie weken alcoholvrij”.  En nog voordat ik mijn zin kon afmaken, schoot hij in de stress en riep: “Wát?! Drie weken over tijd?! Geweldig!” Maar het moest natuurlijk zijn: “Drie weken alcoholvrij en ruim een kilo kwijt”.

Deze week dus geen feestjes en borrels op de planning, maar vooral veel thuis op de bank en dat blijkt nu misschien toch de zwaarste situatie, terwijl ik dat vooraf anders had ingeschat.

Blijf gezond allemaal en tot volgende week.

Gerelateerd

Blog Nancy

I’m back!

Mijn vierde en laatste blog alweer, zoals ik in mijn vorige blog al aangaf was mijn motivatie om ook maar iets te doen ver te zoeken. I’ve Lost My Mojo….!…
Lees meer
Blog Nancy

En dan 2020…

In januari 2020 doe ik voor de derde keer mee met IkPas en start ik net als zovelen met goede voornemens, en besluit ik met de buurvrouw ‘weer’ te gaan…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat