Recht uit de pen: Linda

25 maart 2020 / Actueel / Blog Linda

Corona, griep, verkoudheid, Covid19 en longontsteking, het heerst en beheerst ons allemaal. Hoe je het ook noemt, of wat het ook precies is, we worden op het moment massaal gedwongen om in een soort van sluimerstand te leven.
Het schoolleven speelt zich thuis af aan de keukentafel, thuiswerken blijkt veel intensiever te zijn als het normale kantoorleven en de dagelijkse gang naar de supermarkt wordt nu het uitje van de dag. Dit alles om het virus wat nu in de rondte gaat, in een dermate tempo te laten uitrazen, dat het nog bij te benen blijft voor de medici, ziekenhuizen en verzorgenden.

Ons sociale leven ligt daardoor nu ook echt compleet op z’n gat. Restaurants, kroegen, bars, bistro’s, koffietentjes, lunchrooms, maar ook hotels en vele winkels zijn gesloten.
Het wordt afgeraden om vrienden en familie te ontmoeten en te ontvangen, dus we zijn behoorlijk op onze gezinnen en partners aangewezen.

Zin
Hoewel we van buitenaf een stuk minder worden verleid om te zwichten voor een fris biertje op een lenteterras, of een sprankelend wit wijntje in die leuke strandtent waar je heerlijk in het middagzonnetje zit, blijft het soms moeilijk om een drankje te weerstaan, ook in huiselijke situaties.
Natuurlijk ben ik me ondertussen heel erg bewust van wat alcohol met mij en mijn lijf doet, en ben ik ervan overtuigd dat het eigenlijk een goedje is wat je beter niet tot je kunt nemen, want de statistieken en wetenschap liegen er niet om. Maar toch blijft het iets waar ik regelmatig echt naar kan verlangen en wat ik ook nog steeds heel erg lekker vind, ook al weet ik dat het niet ‘gezond’ is, zeker niet voor mij.

Mindset
Ja!! De afgelopen maanden heb ik heel duidelijk de verschillen opgemerkt aan mijn lichaam, hoe ik sliep en weer wakker werd en hoe ik mij in het algeheel voelde.
Ik voel me fitter en energieker, en daar ben ik blij om
Maar tegelijkertijd zit ik ook nog middenin een ziekteproces, heb ik moeite om het gewone leven weer op te pakken en kan ik gewoonweg nog niet verder zoals ik graag zou willen. Dat heeft blijkbaar meer tijd nodig. Ook trap ik nog regelmatig in valkuilen op vlakken waar ik bepaalde regels voor mezelf heb ingesteld, die ik wil naleven en heb ik lichamelijke klachten die soms puur ontstaan doordat bepaalde gedachten en gevoelens elkaar versterken.
Gewoontes blijven en blijken moeilijk te veranderen.

Het is dus echt niet allemaal geweldig en halleluja en dat ligt natuurlijk niet alleen aan het wel of niet drinken van alcohol, maar ook heel erg aan mijn persoonlijke situatie.
Toch ben ik heel blij en een beetje trots dat ik het tot nu toe, op één vakantieweek en een bewust ‘zondig moment’ na, al bijna 3 maanden volhoud.
Ik presteer nu iets waarvan ik nooit gedacht had het zolang te kunnen volhouden en ondertussen voelt het ook echt als iets wat goed is. Het is een eyeopener voor mijzelf en mijn omgeving geweest, met blijvende gevolgen. Een soort van bewustzijn dat wakker is geschud en wat mij ertoe aanzet om ‘nee’ te kunnen zeggen zonder dat ik me daar vervelend onder voel.
En wat is er nu mooier dan te leven met een goed eigenbeeld en vooral in harmonie met jezelf.

Ik zou bijna zeggen: “Daar proosten we op!!” Maar dan natuurlijk wel met een alcoholvrij drankje 🙂

Meer lezen?
Ik schrijf wekelijks op http://cestalvie-linda.blogspot.com

Gerelateerd

1 april 2020 / Blog Linda

Recht uit de pen: Linda

Corona kan iedereen treffen. Hoeveel geld of macht je ook hebt, gezondheid is niet te koop. Maar het is wel frappant dat ook bij deze ziekte, je huidige gezondheid wel…
Lees meer
18 maart 2020 / Blog Linda

Recht uit de pen: Linda

24 uur samen De kinderen zouden een dagje en nachtje weg zijn, dus mijn Lief en ik hadden 24 uur we-time in het vooruitzicht. Na een ochtendje voetbalveld werden ze…
Lees meer
11 maart 2020 / Blog Linda

Recht uit de pen: Linda

Nu ik volgens de artsen geen vrees meer hoef te hebben over borstkanker in mijn lijf, omdat ze beweren alles te hebben weggehaald, zou je denken dat ik dus gewoon…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat