Blogger aan het woord

Het zit erop, 1 maand alcoholvrij. Van tevoren niet gedacht dat ik dat zou kunnen, ik dacht dat er te vaak momenten zouden zijn waarop ik het lastig zou vinden.

Tot mijn verbazing viel het reuze mee, alcohol blijkt helemaal niet zo´n grote rol in mijn leven te spelen als waar ik bang voor was.
Waarom ik dan toch zo vaak een drankje deed? Misschien uit gewoonte of uit verveling. Vaak met de verkeerde intenties.
Ik dacht dat ik beter zou slapen op een glaasje wijn maar nu, na een paar weken niet drinken, slaap ik veel beter.
Ik dacht dat een feestje gezelliger was met een wijntje, maar nu kom ik erachter dat dat eigenlijk niks uitmaakt…En vooral de volgende dag is het genieten, want geen kater.
Ik weet niet of ik nooit meer drink, maar de intentie is om het nog even vol te houden. Ik ben met Evelien de uitdaging aangegaan om ook de maand februari niet te drinken en heb ook de uitdaging voor de 40-dagen challenge geaccepteerd. Maarrrr……. met de carnaval ga ik me niet vastpinnen, mocht ik toch een drankje willen nemen dan moet dat kunnen.
Toch zal het mij niet verbazen dat ik dan niet ga drinken…. maar ik dek me wel vast in haha.
In de eerste blog schreef ik over mijn passies, die ik nooit deed. Tot mijn grote verbazing ben ik nu toch met enkele passies volop bezig. Ben weer creatief, ik haak weer en ook het lezen is weer opgepakt.
Ik schrijf weer, heb ideeën en inspiratie. Het meer bewegen gaat prima en het afvallen gaat langzaam, maar het gebeurt wel…Zou dit dan komen door het niet meer drinken van alcohol? Het lijken me te veel credits voor Dry January. Maar goed. Het is wel zo. Ik zit in een goede flow en die wil ik heel graag vasthouden!
Ik kan het iedereen aanbevelen al is het alleen al om te kijken of je afhankelijk bent van alcohol. Stop een maandje met drinken en kijk wat er met je gebeurt. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat het beetje wat ik dronk zoveel effect had, toch heeft het niet-drinken mij wel in een andere flow doen belanden.
Bedankt voor alle leuke reacties op mijn blogs, ik ga zeker verder met dit avontuur en wie weet praten we over een tijdje nog eens bij.

Gerelateerd

Blog Linda

Blogger aan het woord

Eigenlijk had ik mij dit van tevoren niet kunnen bedenken, een week zoals deze afgelopen week was, en dan zonder alcohol. Het ging verbazingwekkend goed. En het was nog wel…
Lees meer
Blog Linda

Blogger aan het woord

Hoewel mijn gedachten nu toch vaker naar een lekker glaasje rode wijn gingen, kon ik mij nog goed beheersen. Het was een week vol uitdagingen en ook uitdagingen die mij…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat