Blogger aan het woord

Zooooo de eerste week zit er op! Hier en daar een kleine uitdaging, maar ik heb mij er heel goed doorheen geslagen. Chapeau voor mezelf!

Op dit moment ervaar ik stress op mijn werk. Leuk werk maar gewoon te veel van al dat leuks, te druk en te veel druk de laatste tijd. Komt wel weer goed maar ik heb gemerkt dat dit wel een grote valkuil is voor mezelf. ‘s Avonds een wijntje om even te ontspannen… (dat hoop je althans) was er nu natuurlijk niet bij. En wat lekkers eten in plaats van het wijntje mocht ook al niet…

Slecht geslapen, zeker 4 nachten, draagt ook al niet bij aan de feestvreugde. De operatie die manlief (het directielid) moest ondergaan afgelopen maandag viel toch een beetje tegen en de hele week mantelzorger spelen… daar ben ik eigenlijk ook niet voor in de wieg gelegd…

De prosecco op de nieuwjaarsbrunch van mijn werk was verleidelijk, maar niet onweerstaanbaar.  De zaterdagavond was anders…. maar suikervrije ijskoude ranja en thee is eigenlijk ook niet eens zo slecht.

Al met al een bijzondere week dus en des te bijzonder, dat ik niet gedronken heb. Vergeet ik bijna het meest bijzondere te vertellen: 2.4 kg eraf vertelde mijn weegschaal mij (lees: ik doe een dansje!!)

Om mij heen hoor ik nu van meerdere mensen dat ze meedoen aan Dry January en ook velen kennen de website IkPas.nl. Leuk om dan te horen dat ze mijn blog gelezen hebben en dat geeft meteen een stimulans. Jammer dat er geen app is die je makkelijk op je telefoon installeert, maar misschien komt dit nog?

Als ik in de metaforen wil spreken zoals te lezen was in mijn eerste blog, kan ik het volgende melden: zoals verwacht is onze oudste aandeelhoudster enthousiast over de blog en onze interne bedrijfsveranderingen en is de jongste aandeelhouder, zoonlief, iets minder enthousiast. Gelukkig is hij ook zelf aan zijn bedrijfsvoering gaan werken, gestopt met roken! Trotse moeder hoor! Maar natuurlijk moet ik niet zo raar doen en schrijven over hem in mijn blog is al helemaal ‘not done’. Vandaar dat ik dat lekker wel doe, hij kan wel tegen een stootje! De eerste weddenschap is gelegd: als hij begint te roken of ik alcohol ga drinken of meer dan 2 kg ga aankomen, moet diegene trakteren op een etentje.

Als hoofdaandeelhouder/directielid van mijn eigen lichaam (bedrijf) kan ik sowieso zeggen dat ik 2 mooie en hele verschillende kinderen (lees; de aandeelhouders) geproduceerd heb. Uiteraard met medewerking van het directielid, maar toch, mijn eigen ontwikkel- en productiebedrijf heeft dit toch maar mooi geflikt. Dus ik weet dat ik een gezonde basis heb, al was dat al meer dan 25 jaar geleden.

Hoe mooi zou het zijn als afdeling lever weer gezond gaat worden (die is ongetwijfeld vervet en overwerkt door de alcoholconsumptie) en samen met andere bedrijfsonderdelen weer echt teamwork gaat leveren. Zodat mijn aandeelhoudertjes weer een gezond, goed in het vel zittend, moederbedrijf hebben. Dit is nog steeds de beste motivatie en ook al staan er wat flinke uitdagingen te wachten, de tweede week van Dry January zie ik met vertrouwen tegemoet.

Gerelateerd

Blog Linda

Blogger aan het woord

Eigenlijk had ik mij dit van tevoren niet kunnen bedenken, een week zoals deze afgelopen week was, en dan zonder alcohol. Het ging verbazingwekkend goed. En het was nog wel…
Lees meer
Blog Linda

Blogger aan het woord

Hoewel mijn gedachten nu toch vaker naar een lekker glaasje rode wijn gingen, kon ik mij nog goed beheersen. Het was een week vol uitdagingen en ook uitdagingen die mij…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat