Blogger aan het woord

Hoewel mijn gedachten nu toch vaker naar een lekker glaasje rode wijn gingen, kon ik mij nog goed beheersen. Het was een week vol uitdagingen en ook uitdagingen die mij normaliter in de avonden een glaasje wijn bezorgden. Als troost of als ontspanning na een drukke dag.

Volgens mij begin ik nu te merken dat dat glaasje wijn mij een onrustige nacht bezorgde, want ik slaap al een aantal nachten als een roosje, terwijl ik normaal gesproken een hele slechte slaper ben.

Zou dit dan echt door het niet-drinken komen? Zou de alcohol echt voor zo’n slechte slaap ‘s nachts zorgen? Terwijl ik ook tijden heb gekend, dat ik dacht dat ik niet kon slapen zónder een glaasje wijn in de avond. Want moe werd ik daar wel van… ik snap er niks meer van.

Hopelijk gaan de komende weken deze gedachten bevestigen of ontkrachten. We zullen zien.

Het eerste feestje van dit jaar op zaterdag kwam ik makkelijker door dan ik had verwacht. Er bleken meerdere mensen mee te doen aan Dry January en niemand deed moeilijk over mijn drankkeuze. Waarom zouden ze ook? Ik let ook nooit op wat iemand drinkt, dus waarom zou iemand het raar vinden dat ik de hele avond fris drink?

Dat vind ik nog wel een dingetje op een feestje heb ik gemerkt. Ik moet nog wel even mijn draai vinden in hetgeen wat ik wél kan drinken. Wil ook geen suikers binnenkrijgen. En om de hele avond aan de thee te zitten, dat is ook geen optie. Ik heb spa rood geprobeerd, wat ik eigenlijk niet echt lekker vind. Maar het is wel even anders, dan de hele tijd gewoon water. Cola zero wordt in een glas geschonken en dan zie en proef ik niet of het toch gewone cola is. En dat wil ik absoluut niet.

Dus daar ben ik nu nog naar op zoek, een lekker alcoholvrij drankje voor op een feestje. Iemand tips?

Zondag heb ik de week afgesloten met een leuke schilderworkshop. Samen met mijn goede vriendin Evelien die al vanaf 24 november ‘droog staat’, zoals ze zelf zegt. Ik vind het heel knap van haar, zij is echt iemand die 100% gaat voor wat ze wil en ik weet dat het niet-drinken voor haar een hele grote opgave is. Ben heel trots op haar. Haar motivatie? Niet aangeboren hersenletsel door een ongeval. Haar klachten zijn beduidend minder geworden nu ze niet meer drinkt. Nooit geweten dat alcoholgebruik ook bij NAH-patiënten zo’n grote rol kan spelen!

Vier kilootjes lichter op de weegschaal inmiddels en al met al vind ik de eerste 2 weken van mijn Dry January tot nu toe al een hele positieve ervaring. En ontdekkingstocht wat het doet met mezelf. We gaan dooooooorrrr!! Op naar week drie!

Gerelateerd

Blog Linda

Blogger aan het woord

Eigenlijk had ik mij dit van tevoren niet kunnen bedenken, een week zoals deze afgelopen week was, en dan zonder alcohol. Het ging verbazingwekkend goed. En het was nog wel…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat