Aangenaam: zelfstandig ondernemer en Frankrijkfan Linda

Mijn naam is Linda en ik ben een 45-jarige, zelfstandige ondernemer in de detailhandel.
Ik heb een schoenenwinkel en verkoop onder andere ook tassen, sjaals, portemonnees en andere accessoires. Deze winkel is gelegen in Egmond aan Zee, een echte kustplaats waar veel vakantiegangers, toeristen en dagjes mensen komen. Mijn man is ook zelfstandige, heeft een metselbedrijf en doet dusdanig zwaar lichamelijk werk, dat hij het zich niet kan permitteren om lichamelijk niet in goede conditie te zijn.

De weg naar ‘IkPas’

We hebben 7 jaar permanent in Franrijk gewoond, welke voorafgegaan werd door een periode van zo’n 5 jaar, waarin ik een wijnwinkel had en we ook heel veel in Frankrijk waren te vinden.
Ook toen wij ons eenmaal weer in Nederland hadden gesetteld, na onze tijd in Frankrijk, hebben wij ons ‘Franse leefritme’ nog behoorlijk lang volgehouden en zo hebben wij dus eigenlijk jarenlang veel meer alcohol gedronken dan goed voor ons was.
Van doordeweeks slechts 1 glas na het eten, gingen we er zo’n drie jaar terug bewuster over denken en dronken we van maandag t/m donderdag niet. Want een beetje drinken vind ik heel moeilijk…1 glas wordt al snel 1½ glas, en ook dat worden er dan snel twee of meer. Zo werden we ons gaandeweg steeds bewuster van onze (slechte) gewoontes en als je er eenmaal over nadenkt, is het nog maar een kleine stap om te beseffen dat je eigenlijk veel verslaafder bent dan dat je al die tijd durfde toe te geven.
Ik hakte een knoop door voor mezelf, ging me erin verdiepen en mijn besluit nam vaste vormen aan: ion januari 2019 deed ik mee met IkPas.

De realiteit vandaag de dag

Afgelopen herfst kreeg ik de diagnose borstkanker en nu ik uit dit dal aan het opkrabbelen ben, is er wel een flinke knop bij mij (ons) omgegaan. Ik doe mee met IkPas sinds begin januari 2020, en sta mezelf tijdens de krokusvakantie een bescheiden ‘pauze’ van de pauze toe. Direct na de vakantie wil ik mijn ‘IkPas’-periode weer fanatiek voortzetten.
In mijn blogs (die ook te lezen zijn op http://cestlavie-linda.blogspot.com) wil ik graag delen wat mijn visie is, hoe ik veranderingen toepas en wat dat met mij en/of mijn omgeving doet. Lees je mee?!

Gerelateerd

Blog Linda

Blogger aan het woord

Eigenlijk had ik mij dit van tevoren niet kunnen bedenken, een week zoals deze afgelopen week was, en dan zonder alcohol. Het ging verbazingwekkend goed. En het was nog wel…
Lees meer
Blog Linda

Blogger aan het woord

Hoewel mijn gedachten nu toch vaker naar een lekker glaasje rode wijn gingen, kon ik mij nog goed beheersen. Het was een week vol uitdagingen en ook uitdagingen die mij…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat