Recht uit de pen: Judith

Ik was het nog zo van plan, na de 30 dagen IkPas van januari zou ik niet meteen weer aan de alcohol gaan. Maar met de ruggengraat van een garnaal kon ik 31 januari een glas bubbels niet weerstaan. Die bubbels smaakten heerlijk, ik werd er alleen een klein beetje duizelig van. Dat gevoel verdween echter al snel en tijdens het etentje dat volgde, nam ik ook nog een glas rode wijn. (Ik was het nog zo van plan. Ja,ja…..te lijmen met een natte vinger, de wilskracht van een vaatdoek.)

De periode die volgde tot aan mijn 40 dagen IkPas-challenge heb ik aanzienlijk minder alcohol gedronken dan voor mijn 30 dagen alcoholstop. Maar ik merkte wel dat het weer makkelijk voelde, en vooral normaal om een wijntje of biertje te bestellen, en daarna nog een.

Waarom ik weer zo snel in mijn oude patroon verval, wil ik proberen te ontdekken deze alcoholloze periode. Zonder alcohol voelde ik me beter, fitter en vooral frisser in mijn hoofd. Wat maakt dan dat ik dan toch zo snel verleid word door een glas bubbels, speciaalbier of wijn? Welk spelletje speelt mijn brein met me, waardoor ik toegeef aan iets wat ik niet van plan was? Wellicht dat Erik Scherder het antwoord weet.

Nu ben ik dus begonnen aan mijn 40 dagen-challenge, en het begint al goed. Op het programma stond afgelopen weekend een uitstapje naar Den-Haag. Onze zoon en schoondochter nodigden ons uit voor een Japans etentje. Ik geef toe dat ik het even moeilijk had toen de ober de wijnkaart kwam brengen, maar de gedachte aan hoe teleurgesteld ik naar mezelf zou kijken in de spiegel de volgende ochtend, was genoeg om ‘nee’ te zeggen. En die volgende ochtend was de beloning groot, om 8 uur zaten wij superfit aan een heerlijk ontbijtje, en om half 9 wandelden we in het zonnetje door een nog slapend Den-Haag. Mét alcohol waren we waarschijnlijk tot een uur of 9 in bed blijven liggen, om daarna met een duffe kop te gaan douchen en ontbijten. Nou ja, ik dan. Mijn allerliefste heeft eigenlijk nooit last van een glas teveel. Het woord kater komt in zijn vocabulaire niet voor.

Hoe lief dat hij mij steunt bij deze challenge, en last minute heeft besloten zich in te schrijven voor  IkPas 40 dagen. Ik ben erg benieuwd hoe hij deze periode zal ervaren. Hij is een whiskeyliefhebber en heeft wel 10 verschillende soorten staan. Daar mag hij dus alleen maar naar kijken de komende periode.

Als lifestylecoach heb ik al veel mensen mogen begeleiden die wilden stoppen met roken, een actiever leven wilden leiden of een paar kilo wilden afvallen. Kortom mensen die een gezondere levensstijl als doel hadden. Mijn nummer 1 tip voor al deze mensen, en nu dus ook voor mezelf en voor jullie is: bedenk niet wat je mist tijdens moeilijke momenten, maar aan dat wat je wint door deze uitdaging vol te houden.

Tot nog toe gaat de challenge ons nog redelijk makkelijk af, op een enkel moment na. Ik merk weer dat ik me fitter voel en dat is erg lekker. Ik ga proberen om dat fitte, frisse gevoel mijn trigger en motivatie te laten zijn, in plaats van het lome, ontspannen gevoel van dat glas alcohol. En wie weet zeg ik na deze 40 dagen de alcohol voorgoed vaarwel, alhoewel die bubbels soms alweer naar me lonken….

Mocht je het leuk vinden om mijn blogs over de 30 dagen IkPas-challenge te lezen, dan kan dat via mijn website https://www.my-power.nl

Voor wat betreft deze challenge: wordt vervolgd….

Gerelateerd

Blog Judith

Nieuwe hobby

Tweede week Is het makkelijker voor mij, omdat ik al ruim drie maanden alcoholvrij ben? Of is het makkelijker als je nog elke dag verbetering ziet van je huid, je…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat