Recht uit de pen: Judith

Het klinkt raar misschien, maar ik heb het megadruk. Raar omdat ik in principe nergens naartoe kan, behalve dan de hond uitlaten en mijn boodschappen doen. En toch vliegen de dagen voorbij.

Dat komt voornamelijk doordat de schilder (na 5 weken!!) klaar is met de benedenverdieping. Halleluja, praise the Lord, eindelijk kan ik beneden aan de slag. Ik ben dus druk die 3 meter dikke laag stof aan het wegpoetsen, de ramen aan het wassen, en de gordijnen kunnen weer opgehangen worden. Buiten had ik de terrassen en tuinmeubelen al met de hogedrukreiniger schoongemaakt. Druk dus…

Tussendoor sport ik thuis, doe ik vrijwilligerswerk, ga ik hardlopen en laat de hond uit, energie voor 10. Dat het zonnetje zo lekker schijnt is positief voor mijn energie-level, maar het niet drinken van alcohol heeft ook duidelijk invloed. Eergisteren liep ik 5 km hard en het voelde alsof ik net pas op gang kwam. Omdat ik diep van binnen een hekel heb aan hardlopen, is dat wel opvallend te noemen.

De keren dat ik in mijn auto stap, om bijvoorbeeld boodschappen te doen, voelt het nog steeds alsof ik een surrealistische film ben beland. Ik word verdrietig van de lege straten en alle ondernemers die noodgedwongen hun deuren hebben moeten sluiten. Het is nu enorm belangrijk om je lokale ondernemer te steunen. Dat kan doordat je maaltijden besteld of producten online koopt. Restaurants, schoonheidsspecialistes, kappers en nagelsalons kun je bijvoorbeeld steunen door nu al een cadeaubon te kopen die je straks kunt verzilveren. Bijna alle bedrijven bezorgen bij je thuis of verzenden. Als je nu steunt kun je straks ook nog genieten van die leuke winkel waar je zo graag komt of dat aparte eettentje.

Respect heb ik in deze tijd voor alle ouders die met kleine kinderen thuiszitten. Ze moeten niet alleen thuiswerken maar ook hun kinderen bezig houden en helpen met schoolwerk. Groot respect ook voor iedereen in de zorg.

Als deze blog verschijnt zijn we aan de laatste week van de challenge begonnen. Wat heeft het mij en mijn allerliefste tot nu toe gebracht? Mijn allerliefste heeft geen lichamelijk of geestelijke verschillen gemerkt, hij mist de alcohol niet, maar gaat niet volledig stoppen na de challenge. Ikzelf merk dat ik aanzienlijk meer energie heb en mijn huid ziet er beter uit. Ik mis de alcohol niet, alhoewel een glas champagne…..

Respect heb ik ook voor iedereen die om wat voor reden dan ook aan deze challenge heeft meegedaan. Of je nou wel of niet gedronken hebt tijdens de challenge. Kanjers zijn jullie allemaal. Nog een paar dagen, dan zit de challenge erop. Dat hebben we dan toch maar mooi gefikst met zijn allen.

P.S. #steunjelokaleondernemer

Gerelateerd

Blog Judith

Nieuwe hobby

Tweede week Is het makkelijker voor mij, omdat ik al ruim drie maanden alcoholvrij ben? Of is het makkelijker als je nog elke dag verbetering ziet van je huid, je…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat