Aan de wandel

We zijn al op de helft van deze IkPas-periode! Wat gaat het eigenlijk snel… Maandag had ik een kleine dip qua het missen van mijn rode wijntje, maar ik heb gemerkt dat de trek gewoon overwaait en dat ik daarna blij ben dat ik niet aan de drang heb toegegeven. Ik sta mezelf dit keer wel toe om een 0% alcoholvrij witbiertje te nemen. Ik geniet van het bittertje daarin en heb als ik bier drink geen associatie met wijn of verlangen naar een biertje met alcohol, want ik dronk zelden bier. Het is gewoon een nieuwe drank voor mij.

Mijn week stond deze week in het teken van extra veel lichaamsbeweging. Het weer werkte gelukkig mee. Vooral zaterdag een week geleden was een prachtige dag met een laagje ijs op de sloten en op de bladeren. Ik heb de stappenteller geïnstalleerd op mijn telefoon en dat blijkt erg leuk: je weet na afloop van de wandeling niet alleen precies hoeveel stappen je hebt gezet, maar ook hoeveel calorieën je hebt verbruikt en welke afstand je precies hebt gelopen. Drie keer deze week kwam ik ruim boven de 11 kilometer per wandeling uit, waarbij ik enorm genoot van de frisse lucht en het enorm fitte en voldane gevoel na afloop. Daar kan geen wijntje tegenop! En wat zit je de hele avond heerlijk na te genieten op de bank! De weegschaal was me ook gunstig gezind:  weer een pondje eraf. Dat geeft moed.

Ik begin ook wat beter in mijn energie te zitten. Soms heb ik een dag waarop ik bruis van de energie. Heerlijk is dat. Een fijne pianoles maakte me helemaal vrolijk.

Ik baalde wel enorm van de verlenging van de lockdown. Het uitje dat we in februari hadden gepland in een hotel in Hoorn, en waar we erg naar uitzagen, kunnen we wel vergeten, geen zin als we hebben om alle maaltijden op de kamer te nuttigen. Ook de musea gaan voorlopig niet open, wat ik als museumtijger erg jammer vind. Maar we moeten er even doorheen met zijn allen, het is niet anders. Morgen weer een wandeling met een vriendin gepland op het mooie landgoed Clingendael in Den-Haag. Ik zie positief uit naar week 3!  Succes allemaal en tot volgende week.

Gerelateerd

Blog Francesca

Vooral doorgaan

IkPas 2021 zit er alweer op! Ik heb niet smachtend naar de eindstreep uitgekeken en bedacht wat voor alcoholisch drankje ik als eerste zou nemen, want ik heb besloten door…
Lees meer
Blog Francesca

Nieuwe hobby’s

De afgelopen week ging het prima, niet ‘gezondigd’. Beweging was vorige week het motto en daar ben ik deze week mee doorgegaan. Zelfs een persoonlijk record gevestigd met 20.000 stappen…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat