Blogger aan het woord

Eerst even mezelf voorstellen; ik ben Charlotte en moeder van drie zonen en één dochter. Met mijn werk, een groot gezin en een man die vliegt, is het altijd hectisch en zijn mijn dagen snel vol gepland. Aan het eind van de middag, met elkaar even bijkletsen, is bij ons een vast ritueel geworden. Een momentje met elkaar voordat ik ga koken. Ook is een beetje een ritueel geworden een wijntje aan het einde van de dag en de vraag; ‘wil je wit of een bubbel’. Dit ging mij steeds meer tegenstaan. Zo ook toen ik in een restaurant vroeg naar 0/0 wijnen en mijn tafelgenoten mij verbaasd aankeken en daar iets van vonden.

Afgelopen december ging ik steeds meer lezen over Dry January en alle voordelen van een alcoholpauze. Mijn doel is fris en stralend te zijn, en lekker fit zijn. Ik heb mij toen voorgenomen alleen in Nederland Dry January te doen. In het vliegtuig en andere landen houd ik geen Dry January, tenzij een 0/0 variant voorhanden is. De maand januari is heel goed gegaan, er is maar één moment geweest dat ik zin had in een wijntje.

In Zuid-Europa hebben we een appartement en na heel goed zoeken, heb ik in een grote lokale supermarkt enkele 0/0 wijnen ontdekt waaronder een heerlijke 0/0 rosé. In de restaurants kennen zij het niet, wel de 0/0 pils. Toen ik twee dagen voor een mini-vakantie over was, heb ik enkel met lunch een wijntje aan zee gedaan en het daar ook verder bij gelaten.

Nu met de ’40 dagen géén druppel’ wordt de uitdaging groter, omdat we na het weekend twee dagen met de auto lekker door Duitsland gaan rijden en terugreizen via Maastricht. En later in de maand vlieg ik met mijn man mee voor een paar dagen naar Bonaire. En de challenge ‘geen druppel’ wil ik volhouden! Het is mij tot nu toe zeer goed bevallen. Alles wat ze zeggen is waar; ik slaap beter, voel mij fit, mijn huid is beter en ik ben veel energieker.

Het 5-uur momentje hebben we nog steeds. Waarom zou ik op dat tijdstip onze teckel Pip moeten uitlaten, terwijl ik overdag gewandeld heb en de hele dag bezig ben geweest. Mijn dagritme is niet fout, ik wil alleen geen alcohol meer en op termijn alleen nog bij hele unieke momenten. Ik ben het jaar mooi gestart en dat voelt zó goed. Zelfs het gezin doet mee met de 0/0 Freixenet als we iets te vieren hebben. Ik houd jullie op de hoogte van mijn challenge ’40 dagen geen druppel’. We gaan ervoor en ik wens iedereen super veel succes!

Gerelateerd

Blog Charlotte

Blogger aan het woord

Heerlijk het vooruitzicht met op zondag de Formule 1 en vooraf met alle gezinsleden de kwalificaties volgen via onze Familione-app. Ik vind het zo ontzettend goed dat Max en Heineken…
Lees meer
Blog Charlotte

Blogger aan het woord

Zondag: Laatste dag voorjaarsvakantie. Onze zoon en vriendin probeerden thuis te komen vanuit Azië, en manlief met onze dochter vanuit USA. In Azië was de vlucht naar Amsterdam geannuleerd en…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat