Zullen we een theetje doen?

We lijken het steeds meer te omarmen; tijdelijk of helemaal niet meer drinken. Als vanzelf schieten de non-alcoholische alternatieven als paddenstoelen uit de grond. Deze keer staat de mousserende thee centraal. Nog niet zo booming als het 0.0-biertje, maar dat is een kwestie van tijd.

De mousserende thee -of urban bubbel of sparkling tea zoals ‘ie ook wel wordt genoemd-, wordt gemaakt van een goed doordachte selectie thee van hoge kwaliteit, gecombineerd met kruiden of fruit. Verschillende mousserende theeën zijn bij uitstek geschikt om te drinken bij zorgvuldig gekozen gerechten. De trend foodpairing, verrassende smaken bij elkaar brengen, is een trend die steeds meer restaurants bereikt.

Smaakexplosie

Intussen is de mousserende thee door verschillende merken op de markt gebracht. Een nieuwkomer is Established Sparkling Tea. Aan de basis staan twee Amsterdamse theemeesters, Wesley Schipper en Maarten Riebeek. Hun ‘eersteling’ heet Established Magnolia. Wat je proeft zijn smaken van fruitige appel, gele pruim en in siroop gestoofde peer. In de finale de kruidigheid van verveine, aangevuld met een vleugje rook. Net uit het ijs komt Magnolia van Established Sparkling Tea het best tot zijn recht, eventueel in combinatie met schaal- en schelpdieren, visgerechten en diverse kaassoorten.

Bron: derestaurantkrant.nl.

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat