Zelfs 1 glas per dag is slecht voor je brein

We vinden het vervelend om de boodschapper van slecht nieuws te moeten zijn, maar ja je ogen ervoor sluiten is ook weer zoiets…Veel drinken is niet best voor je hersenen, maar matig drinken ook zeker niet.

Zonder een gezond brein wordt functioneren een stuk lastiger. En dat ene glas per dag kan helaas toch al wat schade aanrichten. Uit onderzoek blijkt dat zelfs één glas alcohol negatieve effecten heeft op je brein. In dit onderzoek werden 37.000 mensen en hun hersenen geanalyseerd met betrekking tot hun alcoholgebruik. De uitkomst in het algemeen: alcohol is slecht voor zowel de macro- als de microstructuur van de hersenen. Ook bij matig alcoholgebruik. Uit Brits onderzoek blijkt ook dat matig alcoholgebruik een verhoogd risico geeft op hersenatrofie (verlies van hersenweefsel) en cognitieve achteruitgang (een stoornis in een of meer cognitieve functies. Dit kan problemen opleveren met het geheugen, taal, gedrag en het oplossen van problemen). Aiiii…

Wat is matig drinken?

Zo nu en dan een glas alcohol en nooit meer dan één glas per dag

Aantal gram alcohol per standaardglas

Een standaardglas alcoholhoudende drank bevat rond de 10 gram alcohol (ca. 12 ml). Dit zit ongeveer in 250 ml bier, 100 ml wijn en 35 ml sterke drank.

Positief afsluiten

Omdat we bij IkPas van positiviteit houden, willen we graag benadrukken hoe effectief pauzeren is. Het maakt je lichamelijk fitter, mentaal fitter, het leert je ‘nee zeggen’, het maakt je portemonnee dikker, je geeft het goede voorbeeld en misschien verlies je hier en daar wel een kilootje of wat. Kortom: voordelen te over. En hier lees je ze allemaal nog eens na.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat