Thuiszitten en thuiswerken

Al ruim een jaar lang wordt ons verzocht zo veel mogelijk thuis te werken. Zodat zo min mogelijk mensen besmet raken met het virus. Dat doen we dan ook met z’n allen. Hoe je zo’n thuiswerkdag productief en gezellig maakt, lees je hier.

Je werkt (op en af of al dan niet roulerend) thuis. Al een jaar lang. Dus de meeste tips heb je misschien al toegepast. Toch kan het zijn dat je hier en daar nog wat inspiratie opdoet. Voor het geval we nóg iets langer thuis werken. Goed plannen en die extra fijne stoel aanschaffen, heb je misschien al gedaan. Goede afspraken maken met het thuisfront en je collega’s wellicht ook. Maar heb je ook aan onderstaande gedacht?

  • Werk niet in je joggingpak, maar kleed je aan alsof naar je werk gaat. Dit zorgt voor een mentale klik tussen thuis zijn en werken.
  • Ontbijt rustig en uitgebreid. Zet de wekker niet later ‘omdat je toch niet hoeft te reizen’. Gebruik die extra tijd voor je ontbijt en de ochtendkrant.
  • Die extra tijd in de ochtend kun je ook besteden aan een fijne wandeling of een hardlooprondje. Beweging maakt je frisser en fitter. Goed voor de productiviteit.
  • Plan regelmatig een break. Tijdens zo’n break zit je het liefste niet naar je Facebooktijdlijn te staren. Zet dat gave nummer op volume 10 (maar denk aan de buren, die werken ook thuis natuurlijk) en laat je even helemaal gaan. Een potje luchtgitaar doet wonderen voor je werkhumeur.
  • Wees lief voor jezelf. Fleur jij op van een bosje bloemen op tafel? Doen! Word jij blij van een warme lunch iedere dag? Doen! Geniet jij van goede koffie of thee? Verwen jezelf met kwaliteitsproducten.
  • Wil je samen met je collega werken omdat jullie zo fijn kunnen werken en praten samen? Zet dan allebei Whereby aan. Dat is een tool voor het houden van een online videogesprek. Als je iets wil zeggen, dan kan dat gewoon en ondertussen werk je lekker door.

Werkse!

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat