Thuis sporten: dit kun je doen

Omdat de sportschool nog geen optie is, moeten we in en rondom huis aan onze sportuurtjes zien te komen. Fietsen, wandelen en hardlopen zijn voor de hand liggende activiteiten, maar wat is er nog meer te doen? Je leest het hier.

Er zijn verschillende online fitness programma’s waar je je op kunt abonneren. Als je een jaarabonnement afsluit, sport je vaak voor nog geen tien euro per maand thuis. En krijg je les van erkende trainers en coaches, zoals Carlos Lens en Mark Tuitert.

www.fitchannel.nl

www.yourfitstart.com

www.gymtown.nl

Zie je het niet zitten om een abonnement af te sluiten?

Kijk dan eens op www.betersport.nl, www.puresportswear.nl, www.gezondheidsnet.nl of www.drogespieren.nl voor de beste tips om thuis te sporten zonder fitnessapparatuur.

5 tips om met thuis sporten te beginnen en vol te houden

1. Wat goed dat je wilt beginnen met sporten! Voordat je roept dat er ’tien kilo vanaf moet’, realiseer je dan dat dit niet vanzelf gaat en ook niet binnen een week. Stel je zelf een realistisch doel. Probeer met kleine doelen te beginnen, bijvoorbeeld: ‘Aan het einde van de maand wil ik 1 minuut achter elkaar kunnen planken’, of ‘Over een maand wil ik 20 push ups achter elkaar kunnen maken’. Wanneer je dit doel binnen een maand bereikt hebt, kun je voor een volgend doel gaan en ben je waarschijnlijk juist gemotiveerder om te blijven sporten!

2. Ben je met sporten gestart en al een paar dagen of weken onderweg? Wat goed! Dan mag je jezelf natuurlijk belonen. Nee, niet met een donut, maar iets wat je ook blij maakt, zoals een coole zweetband. Het kan ook iets zijn wat geen geld kost, bijvoorbeeld: ‘Op de dag dat ik gesport heb, mag ik een dubbele aflevering op Netflix kijken’. Op deze manier worden je sportdagen net iets bijzonderder dan andere dagen, waardoor je er juist naar gaat uitkijken.

3. Sporten wanneer het uitkomt, werkt voor de meeste mensen niet. Vaste dagen en tijdstippen scheppen duidelijkheid en vergroten de kans dat je het sporten volhoudt. Je maakt een sportafspraak met jezelf. Zorg ervoor dat je deze sportafspraak altijd kunt halen. Dus ook als je moet overwerken of als je favoriete soapserie op tv begint.

4. Vind je het lastig om je te houden aan je sportafspraak, omdat er toch niemand op je rekent? Zoek dan een trainingsmaatje. Met iemand samen trainen werkt veel motiverender en is bovendien een stuk gezelliger dan alleen thuis trainen. Je kunt elkaar ook corrigeren wanneer een oefening niet goed wordt uitgevoerd. Spreek samen een dag en tijdstip af en houd elkaar daar aan.

5. Iedere keer hetzelfde rondje rennen of dezelfde krachttrainingsoefeningen uitvoeren is niet echt leuk. Stel meerdere sportschema’s samen (of laat ze door iemand anders samenstellen). Probeer daarom vooraf al twee of drie schema’s uit te zoeken. Bron: www.betersport.nl.

Tip: YouTube

Ook op YouTube zijn honderden video-instructies te vinden. FitnessBlender en POPSUGAR Fitness verzorgen heel veel online fitnesstrainingen. Ook Optima Vita deelt een heleboel workouts die gemakkelijk thuis te doen zijn.

Succes!

Gerelateerd

Achtergrond

Na het tandenpoetsen je mond spoelen met mondwater. Veel mensen geeft het een extra fris gevoel. Goed te begrijpen. Toch is het ook met dit middel een beetje opletten. Althans…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat