Proef de gember, voel de kick

‘Met Paulies Ginger hopen we mensen te inspireren tot een gezonde levensstijl!’

‘Zooooooo, hallooooo!’ was de eerste reactie van de schrijver van dit artikel, bij het proeven van het gembershotje. Zo’n klein glaasje en dan zo’n frisse kick! Eerder die week kregen we een pakketje binnen van Paulies Ginger, met een paar prachtig vormgegeven flessen, proefglaasjes en handleiding over hoe je hun gemberdranken kunt drinken. Deelnemers van IkPas weten dat we vaker over gember schrijven als alternatief, dus waarom nu weer een artikel over een gemberdrank? Omdat het verhaal van Yvonne & Paul (die laatste is inderdaad de naamgever van het merk) ons aanspreekt.

Yvonnes verleden is de directe aanleiding tot het ontwikkelen van Paulies Ginger. Tien jaar geleden zag haar leven er heel anders uit dan nu. “Ik was altijd op zoek naar de roes van alcohol. Het was alles of niets, ik kon niet maar 1 wijntje drinken. Ik dacht ook supergrappig te zijn als ik alcohol op had, ik was extraverter en leuker, in mijn belevenis. Ik denk niet eens dat mensen doorhadden dat ik verslaafd was. Iedereen drinkt en alcoholgebruik is zo geaccepteerd.”

Tot het gaatje

Yvonne dronk regelmatig tot ze blackouts had. Ze werd depressief en de alcohol kon die gevoelens niet meer verdoven. Ze besloot hulp te zoeken in de verslavingszorg en gezonder te gaan leven. “Het was een proces van vallen en opstaan dat zo’n  3 jaar heeft geduurd. Uiteindelijk ben ik 8 jaar geleden definitief gestopt. Dat was best lastig, want als je niet drinkt val je soms toch behoorlijk buiten de groep. Iedereen om je heen drinkt wel en dan sta je daar met je thee. Ik moet ook zeggen dat ik nu andere vrienden heb dan toen, mensen die meer dezelfde levensstijl aanhangen als wij nu. Maar alsnog, als ik al naar de kroeg ga, vind ik het meestal na een uur wel mooi geweest.”

‘Paulies Ginger is, voor zover ik weet, de enige die de slowjuice-techniek gebruikt. Alle ingrediënten zijn puur biologisch en door het slowjuicen komen alle sappen uit de gember en krijg je die intense, pure smaak’, vertelt Yvonne.  

Een drankje met een kick & een bite

Haar man Paul vond het altijd al leuk om in de keuken te staan en lekkere drankjes te maken op thuisfeestjes. “Toen hij met dit gemberdrankje kwam, was ik direct enthousiast. De smaaksensatie en de bite maakt het echt een bijzonder drankje.”

Haar enthousiasme maakte dat Paul en Yvonne besloten het drankje op de markt te gaan brengen. Letterlijk, want ze begonnen met een kraam op de Haarlemse weekmarkt.

“Van daaruit zijn we langzaam het land aan het veroveren. We ontmoeten op de markt veel eigenaren van kleine bedrijfjes. We laten ze proeven en zo gaat het balletje rollen. In Haarlem is Paulies Ginger al op veel plekken verktijgbaar, waaronder in cafés, lunchrooms en in de eerste echte alcoholvrije slijter van Nederland, Nix & Nix. We lopen gewoon overal binnen en vertellen ons verhaal.”

Helder verhaal

En dat verhaal is heel helder. ‘Ik heb gemerkt dat als je te veel alcohol drinkt, dat je dan ver van jezelf verwijderd raakt. Pas als je stopt, zie je wie je écht bent en wat je nodig hebt. Kies je voor een gezonde levensstijl, dan kom je dicht bij jezelf te staan. Met Paulies Ginger wil ik mensen inspireren gezond te leven en gezondere keuzes te maken.”

Dat lukt al goed: op de Haarlemse markt krijgen Paul & Yvonne regelmatig mensen bij de kraam die vaak schoorvoetend en beschaamd toegeven, dat ze het gevoel hebben dat ze zelf ook te veel drinken. En er komen met regelmaat klanten die vertellen dat ze, in plaats van een wijntje, lekker een tonic met een scheut Paulies drinken. “Niet iedere alcoholverslaafde ligt met een lege fles onder een brug. Er zijn veel meer mensen dan we denken die kampen met alcoholproblematiek. Paulies Ginger wil alcoholverslaving uit de taboesfeer halen en praten over de voordelen van gezondere keuzes. Zo worden we waarschijnlijk ook opgenomen in een voedingsprogramma. En er is ook een verslavingskliniek bezig of ze Paulies Ginger gaan opnemen in hun assortiment. Prachtig, want op die manier is het cirkeltje weer rond!”

Paulies Ginger is verkrijgbaar met of zonder kurkuma, gezoet of ongezoet. Je drinkt het puur, mixt het met water en frisdrank, doet in de thee, in de marinade of als dressing. Ga voor meer info, de online shop en verkooppunten naar www.pauliesginger.com.

Dit artikel is geschreven door Sanne de Koning, content creator bij IkPas

Gerelateerd

Achtergrond

Na het tandenpoetsen je mond spoelen met mondwater. Veel mensen geeft het een extra fris gevoel. Goed te begrijpen. Toch is het ook met dit middel een beetje opletten. Althans…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat