Potje bridge goed voor je gezondheid

Tijd doorbrengen met familie en vrienden is goed voor lichaam en geest. Het houdt je jong en het verkleint de kans op dementie. En wat blijkt? De invloed van spelletjes spelen is nóg positiever dan al werd gedacht.

Eenzaamheid is killing. Eenzaamheid vergroot het risico op geheugenverlies of dementie. En eenzaamheid wordt ook vaak gelinkt aan hart- en vaatziekten. De oplossing is afspreken met familie en/of vrienden en het liefst speel je samen een spelletje. Want de positieve effecten van spelletjes waren al bekend, maar blijken nog groter te zijn dan al werd gedacht.

Spelletjes zijn als gymnastiek voor je brein. Terwijl je een spelletje speelt, zoals kaarten, rummikubben, bingoën, of bridgen, worden er allerlei denkprocessen in gang gezet. Je hersenen worden blij van de te kraken puzzel. Met name de prefrontale cortex, houdt wel van een uitdaging.

Als gevolg hiervan komen er meer elektrische signalen tussen zenuwcellen, waardoor de doorbloeding toeneemt en het brein actief en gezond blijft. Dus nodigt iemand je uit voor een spelletje? Dan zeg je: alleen als we daarna nóg een potje doen. Bron: manly.nl.

 

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat