Pauzeren is ook (be)sparen

Geef ons twee minuten en we kunnen zo een hele waslijst aan voordelen bedenken als het om pauzeren gaat. Naast het beter slapen, meer energie en een stralende huid (hopen we voor je), geef je ook minder geld uit. En dat is fijn, want dat geld kun je weer aan andere leuke dingen besteden.

Heb je het al gelezen? Het biertje en ook de sigaret worden (nog) duurder. Dit om de lagere inkomens te ondersteunen. Oftewel een pauze gaat op korte termijn financieel nog meer opleveren. Wat doe jij met al dat uitgespaarde geld?

Stel: je drinkt één fles wijn per dag. Eén glas voor het eten, twee glazen bij het eten en daarna op de bank nog twee glazen. Als je ervan uit gaat dat die fles ongeveer €6 kost dan is dat €42 per week en dus €180 per maand.

Ga je één keer in de week naar een terras en geef je daar ongeveer dertig euro uit aan drank en koop je ook nog twee flessen wijn voor thuis? Dan zit je ook op die €42 euro per week en €180 per maand.

Spaartip

Dat een pauze lichamelijk, geestelijk en ook financieel oplevert is duidelijk. Maar hoeveel je nu precies bespaart? Daar kom je maar op één manier achter: je zet het bedrag dat je normaal gesproken aan alcohol uitgeeft apart. Je ziet dit bedrag met de week groeien. Wat dit (be)sparen nog leuker maakt, is er een spaardoel aan vastplakken. Misschien fantaseer je al langere tijd over een vishengel of een (best wel dure) gezichtsbehandeling? Google jouw gedroomde vishengel/gezichtsbehandeling/feestjurk/wielrenaccessoires en kijk er regelmatig naar.

Of loop je al een tijdje rond met het idee om je moeder/zus/broer/vriendin/buurman/tante te verwennen met iets leuks? Plan de verrassing alvast in je eigen agenda en ga op zoek naar een mooi cadeau of zoek een gezellig uitje. Denk regelmatig aan het moment dat je de ander gaat verrassen. Dat is fijne voorpret!

Gerelateerd

Achtergrond

Comazuipen en bingedrinken

Jongeren die veel alcohol drinken om zo snel mogelijk dronken te worden. Dit wordt comazuipen, ook wel bingedrinken genoemd. Een gevaarlijk tijdverdrijf. Hier lees je wat er precies misgaat in…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat