Omroep Brabant zegt: ‘Komaan Tilburgers’

Het nieuws lijkt nog niet door te dringen tot de Tilburgers. Begin december nodigde Nijmegen de Kruikenzeikers uit voor een echte battle. Onder het motto ‘IkPas’ riepen ze zowel hun eigen inwoners als die van Tilburg op om in januari een maand lang geen alcohol te drinken. Maar daar waar de Gelderlanders voortvarend te werk gaan, blijven de Brabanders zitten waar ze zitten. Het resultaat? 808 Nijmegenaren battlen tegen, tot dusver,  129 Tilburgers.

En dat kan beter volgens Omroep Brabant. Ze roepen de Tilburgers op om zich in te schrijven en zich niet de kaas van het brood te laten eten door de Nijmegenaren. Ondertussen stijgt het aantal deelnemers in Nijmegen gestaag.

De reden waarom de Tilburgers achterblijven? De omroep denkt dat het te maken heeft met de gezichten van de campagne. Burgemeester Bruls roept de Nijmegenaren op om mee te doen, tegenover wethouder Dols van Tilburg. Hoe het ook zij: de Tilburgers moeten aan de bak. “Kom op, Tilburgers. Doe je best en schrijf je in. We hebben nog twee weken om de Nijmegenaren te verslaan. De kroegen zijn dicht en carnaval wordt waarschijnlijk een digitaal feest. Dus wat maakt het uit?”, aldus Omroep Brabant.

Lees hier het hele artikel.

Kleine kanttekening: anders dan dat er in het artikel wordt gezegd, gaat de battle ook door tijdens Dry January. De Brabantse stad heeft dus nog tijd genoeg om zich terug te vechten. Aan de andere kant geeft dit de Nijmegenaren ruim de kans om hun koplooppositie verder te verstevigen. Spannend!

Gerelateerd

Achtergrond

Na het tandenpoetsen je mond spoelen met mondwater. Veel mensen geeft het een extra fris gevoel. Goed te begrijpen. Toch is het ook met dit middel een beetje opletten. Althans…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat