Nog meer pauzevoordelen

Zoals beloofd, volgen vandaag nog vijf voordelen van tijdelijk stoppen met drinken. Van het goede voorbeeld geven tot geld overhouden: de voordelen van pauzeren reiken verder dan je gezondheid.

Een periode lang geen druppel alcohol aanraken, levert verschillende voordelen op. Zo las je in een eerdere nieuwsbrief al dat IkPas je bewuster maakt van je alcoholgewoontes, dat je je fysiek en mentaal fitter gaat voelen, én dat veel deelnemers ook in de maanden daarna gemiddeld 30% minder alcohol drinken. Maar er is nog meer, want ook de vijf punten hieronder kun je aan het lijstje met voordelen toevoegen.

6. ‘NEE’ leren zeggen
‘Nee dank je, voor mij geen alcohol, ik doe mee aan IkPas’. Onder het mom van je deelname aan deze challenge kun jij deze periode ongestoord alle alcohol afslaan. Al helpt de lege agenda -lees: de weinige gezellige bijeenkomsten of andere feestjes- op dit moment natuurlijk ook. Voor straks, als het weer mag en kan, heb je met IkPas een mooi excuus om de aangeboden alcohol af te slaan.

7. Goed voorbeeld doet goed volgen
Je hebt meer invloed op het (latere) alcoholgebruik van je kind, dan je misschien denkt. Je kind leert namelijk vooral door te doen wat jij doet. Ziet jouw kind je iedere avond een glas wijn bij het eten drinken, dan is de kans dat het alcohol drinken als normaal beschouwt, groter. Uit onderzoek blijkt dat kinderen positiever over alcohol denken als hun ouders drinken. Kinderen met een positieve houding tegenover drinken, drinken gemiddeld meer dan andere kinderen. Door zelf -tijdelijk- geen alcohol te drinken, geef je je kind mee dat alcohol drinken er niet automatisch bij hoort, maar altijd een bewuste keuze is. Ook jongeren die de leeftijd hebben dat ze zelf alcohol mogen drinken, zijn hier gevoelig voor.

8. Doorbreken van gewoontegedrag
Een alcoholpauze van 30 tot 40 dagen helpt je om je gewoontegedrag te doorbreken én om een begin te maken met het creëren van nieuwe gewoontes. Zo werk je met IkPas actief aan een blijvende verandering in je leefstijl. Benieuwd hoe je oude gewoontes vervangt door nieuwe? Lees hier hoe psychotherapeut Carien Karsten het verlangen naar haar vaste wijntje verving door een nieuw smakelijk ritueel.

9. Hallo maatje minder
Een mooie bijkomstigheid van stoppen met het drinken van alcohol, is dat je ervan af kunt vallen. Zo geeft 32% van de IkPas-ers aan tijdens de challenge gewicht kwijt te zijn geraakt. Lees waaróm je afvalt door te stoppen met alcohol in ‘Afvallen en alcohol’.

10. Je bespaart geld
Die paar speciaalbiertjes of dat flesje wijn bij de wekelijkse boodschappen, tikken behoorlijk aan. Zo merkt 55% van de deelnemers aan IkPas op dat niet-drinken geld bespaart. Logisch, want een simpel rekenvoorbeeld laat zien dat geen alcohol drinken een echte bespaarfactor is. Stel dat je iedere week twee flessen wijn à 5 euro de fles, koopt. In dat geval geef je zo’n
€520,- per jaar uit aan alcohol. En dan tellen we de terrasjes, avondjes uit eten of op stap niet eens mee. Niet drinken levert je zo een mooie vakantie op!

Toegift: geen katers
IkPas zorgt voor meer bewustwording, waardoor je daarna minder snel (te veel) alcohol drinkt. Nooit meer (te veel) drinken betekent ook: geen kater meer hebben. Dit brengt het aantal ochtenden waarop je opstaat met een barstende koppijn en een protesterende maag al snel terug tot nul! Denk aan alle tijd die je hiermee wint en waarin je nu fris en fruitig iets leuks kunt doen. Yes!

 

 

 

 

 

Gerelateerd

Achtergrond

Na het tandenpoetsen je mond spoelen met mondwater. Veel mensen geeft het een extra fris gevoel. Goed te begrijpen. Toch is het ook met dit middel een beetje opletten. Althans…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat