Nieuws uit de regio

Landelijk is er veel te doen rondom het thema alcohol. En ook regionaal gebeurt er genoeg. Daarom hier enkele regionale nieuwtjes die we je niet willen onthouden.

10 x per jaar een glaasje

In een ouderenflat in Rotterdam wordt het alcoholgebruik aan banden gelegd. Zo mogen de bewoners nog maar 10 keer per jaar, via een vergunning, licht alcoholische dranken nuttigen in het recreatiecentrum. De woningcorporatie wil dat de ouderen die in de flat wonen bewuster met alcohol omgaan. De bewonerscommissie noemt het betutteling en ook de bewoners zijn niet blij. Een potje kaarten of een avondje bingo is toch anders dan. Bron: nationalezorggids.nl.

LEF Edam/Volendam richt zich op nog jongere kinderen

Er waren al ‘Weekend Fun Nights’ voor 12- tot en met 17-jarigen in Edam/Volendam, nu zijn er ook ‘Weekend Fun Nights Junior’ speciaal voor de 10- tot en met 12-jarigen. De initiator van deze alternatieve bezigheden, LEF, wil ook de jongere kinderen bewust maken van alternatieve bezigheden in het weekend. Het doel is om op de langere termijn, de startleeftijd van alcoholgebruik onder jongeren te verhogen. Bron: noordhollandsdagblad.nl.

Middelbare school krijgt vignet ‘Gezonde school’

Het Driestar College in Lekkerkerk heeft de afgelopen jaren veel aandacht voor preventie tegen alcohol, roken en drugs gehad. Daarvoor heeft de middelbare school het vignet ‘Gezonde School’ uitgereikt gekregen. Dit vignet is drie jaar geldig. De Krimpenerwaard, waar Lekkerkerk deel van uitmaakt, is een ‘hotspot’ als het gaat om alcohol en drugs, zo blijkt uit de officiële cijfers van gezondheidsorganisaties. Er zijn, procentueel gezien, in deze regio veel jongeren die te veel drinken en drugs gebruiken. Daarom is de prestatie extra opvallend. Bron: hetkontakt.nl.

Gerelateerd

Achtergrond

Comazuipen en bingedrinken

Jongeren die veel alcohol drinken om zo snel mogelijk dronken te worden. Dit wordt comazuipen, ook wel bingedrinken genoemd. Een gevaarlijk tijdverdrijf. Hier lees je wat er precies misgaat in…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat