Nice to meet you Teastreet

Zowel in de horeca als bij bedrijven is de koffie vaak van goede kwaliteit en ruime keuze. Als het op thee aankomt daarentegen, is het altijd afwachten wat je krijgt. Een leuke doos met een paar zakjes is vaak waar de keuze uit bestaat. De kwaliteit, diversiteit en veelzijdigheid van thee wordt vaak onderbelicht.

Dit was voor Barbara Veldhuizen de reden om het roer om te gooien. Wat begon met een idee voor een Starbucks voor thee leidde tot een stoer en eigentijds merk, gespecialiseerd in losse thee van hoge kwaliteit gericht op consument, bedrijven en horeca, genaamd Teastreet. Met een uitgebreid assortiment losse blad thee – meer dan 120 soorten – wil Veldhuizen iedereen laten ontdekken hoe divers en veelzijdig thee kan zijn.

Barbara Veldhuizen studeerde af aan de VU als financieel bedrijfskundige en werkte 15 jaar als marketeer bij onder andere Unilever, Albert Heijn en het Rijksmuseum. Tijdens haar werk viel het haar op dat er bij de meeste kantoren een goede kwaliteit koffie geschonken wordt, maar het aanbod thee betreurenswaardig is. Niet alleen is het in het kader van gezondheid goed om thee drinken te stimuleren, het gebruik van theezakjes zorgt voor veel onnodig afval. Zo zijn de voordelen van losse blad thee drievoudig: lekkerder, gezonder en duurzaam. Wees kritisch in wat je drinkt: What’s in your cup?

Tijd om thee te ‘herontdekken’

In 2013 besloot ze dat het tijd was om thee op een nieuwe manier te presenteren. Barbara volgde een opleiding tot theesommelier en startte Teastreet op. Net als in een goede wijnzaak wilde ze de klant meer kennis geven over thee, de bereiding daarvan en laten ervaren wat thee en voeding samen kunnen doen (food & teapairing).

Hoewel thee al duizenden jaren oud is, weet men eigenlijk nog vrij weinig over thee. Men weet vaak niet dat thee van de theeplant, camelia sinensis, komt, net als wijn van de druif. Zo bestaat er ook geen zwarte thee-plant, maar bepaalt de verwerking na de pluk welk theesoort het is. En dat de bittere smaak van groene thee vermeden kan worden door het water eerst wat af te laten koelen, voordat de thee eraan wordt toegevoegd. Of dat door de juiste theesoorten met de juiste gerechten te combineren, de beste smaak uit je eten naar boven komt – net zoals met wijn.

Met thee kan je oneindig variëren. Voor elk moment of stemming is er wel een theesoort. Voor deze IkPas-periode heb ik een aantal prachtige theerecepten uitgedacht. Dat wordt echt genieten!

Succes aan alle IkPassers!

 

 

 

 

Gerelateerd

Achtergrond

Comazuipen en bingedrinken

Jongeren die veel alcohol drinken om zo snel mogelijk dronken te worden. Dit wordt comazuipen, ook wel bingedrinken genoemd. Een gevaarlijk tijdverdrijf. Hier lees je wat er precies misgaat in…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat