Neem pauze met een buddy

Alleen is ook maar alleen, dus wanneer een pauzeperiode volhouden voor jou lastig is kun je erover denken om een maatje te vragen met je mee te doen. Iemand die hetzelfde doormaakt als jij kan tot grote steun zijn. Je deelt de moeilijke momenten en beleeft de voordelen samen. De kans op een succesvolle pauzeperiode neemt toe met een buddy en wel om de volgende redenen…

  1. Een maatje is een goede stok achter de deur om het vol te houden. Hij doet het, dus jij ook.
  2. Je hebt een reden om door te zetten wanneer je iemand anders tot steun bent.
  3. Je kunt elkaar van tips en adviezen voorzien.
  4. Je kunt samen een beloning, een spaardoel of een goed doel vaststellen, waar je jullie uitgespaarde geld aan wilt uitgeven.
  5. Je hebt altijd iemand die naar je wilt luisteren, want je maatje zit in hetzelfde proces.
  6. Samen meedoen kan voor een gezonde competitie zorgen. Dat houdt het interessant!
  7. Het geeft jullie contact een nieuwe diepgang.

Heeft een van je familieleden of vrienden gezegd dat het proberen van IkPas iets is wat ze graag zouden willen doen? Als je ze uitnodigt om het eens te proberen, is dat misschien precies de motivatie die ze nodig hebben om aan hun eigen droge reis te beginnen. Zelfs als geen van je vrienden interesse heeft getoond, willen de mensen die je over je uitdaging gaat vertellen, of je supporters, misschien toch met je meedoen als je ze informeert. Inschrijven kan nog tot en met 6 januari!

Samen de voorbereiding in

Als je eenmaal hebt besloten met wie je de pauzeperiode door gaat maken, praat dan eens over hoe je elkaar gaat ondersteunen, wat je verwachtingen zijn en of je een spaardoel samen wilt instellen? Heb je geen maatje en ga je de pauzeperiode alleen trotseren? Op IkPas vind je het forum waarop je steun van andere deelnemers vindt en ook het dagboek kan helpen bij het ventileren van je gedachten en gevoelens.

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat