Naar een festival en geen alcohol drinken

De zomermaanden staan bol van de festivals. Of het nu Lowlands is of de kermis in het dorp; er is ook in augustus een heleboel te doen. En al die gezelligheid gaat vaak gepaard met (veel) alcohol. Zo houd je het nuchter en gezellig, ook tijdens het festivalseizoen.

Je hoeft het niet alleen te doen

De meeste mensen feesten samen. Omring je op het festival, je dorpsfeest, de kermis, of de motorcross met mensen waar je je lekker bij voelt. En licht ze vooral in over je voornemen geen alcohol te drinken / je alcoholpauze. Zo weten zij dat ze je niet hoeven mee te nemen in bier- en wijnrondjes. En wordt er ook niets aan alcohol in je handen gedrukt voordat je ‘nee’ kunt zeggen.

Zoek het entertainment op dat je aanspreekt

Geniet ten volle van alles wat het festival of andere gezelligheid te bieden heeft. En kies voor het entertainment waar helemaal geen alcohol bij om de hoek komt kijken. Misschien zijn er workshops te volgen, kunstobjecten te bekijken of livebands te beluisteren. Je zult zien dat van de meeste activiteiten ook zonder alcohol kan worden genoten.

Denk aan jezelf

Om een festival nuchter door te komen, hoef je ‘alleen maar’ niet te drinken. Zorg dat je ondanks alle activiteiten en gezelligheid goed gehydrateerd blijft en voldoende eet. Trakteer jezelf op een lekkere maaltijd waar je echt van geniet. Ook dat is beleving.

Tip: Maak een planning waarin je én de leukste activiteiten meemaakt én voldoende pauze neemt om even bij te komen en te genieten van de sfeer, het eten en de mensen waar je mee bent.

Gerelateerd

Achtergrond

Alcohol als woonaccessoire

Wie dol is op woonprogramma’s herkent dit vast: barretjes vol mooie borrelglazen, een serieus goedgevulde wijnkast of beter nog: een (dubbele) wijnklimaatkast. Alcohol en interieur het lijkt een voldongen combinatie.…
Lees meer
Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat