Minder kans op muggenbulten tijdens IkPas

We slaan je vaak om de oren met de voordelen van een alcoholpauze. Kunnen we niets aan doen, het zijn er ook zoveel! Aan de lange welbekende lijst kunnen we nu nóg een voordeel toevoegen. Mensen die alcohol drinken worden vaker door muggen gestoken, dan mensen die geen alcohol drinken. Jouw alcoholpauze zorgt ervoor dat jij minder tot geen last hebt van muggensteken. Dat is toch zzzzzzzuper?

Geen alcohol, minder muggenbulten. Een en ander heeft te maken met de geur die je (nu dus niet) verspreidt wanneer je alcohol drinkt.

Uit Japans onderzoek (2002) kwam naar voren dat de sterke geur die je afscheidt als je alcohol drinkt, muggen aantrekt. Het onderzoek bestond uit een testgroep van twaalf mensen tussen de 20 en 58 jaar. Bij de groep werd het zweet en de temperatuur opgemeten van tevoren. Daarna dronk iedereen 350 ml bier van 5,5% alcohol en werd het zweet en de temperatuur opnieuw gecontroleerd.

Tussen de muggen

Tijdens het onderzoek zat de groep van twaalf in een ruimte waar ook muggen rondvlogen. Omdat muggen niet heel goed kunnen zien, moeten ze het van hun reukorgaan hebben om een doelwit te traceren. En wanneer iemand dus sterk ruikt, betekent dat dat je een heel erg levend mens bent met een herkenbare geur. De Japanse onderzoekers vonden een verband tussen het drinken van alcohol en de hoeveelheid muggensteken. Een tip voor na je pauze: drink je biertje onder een klamboe ; )

Bron: mellowed.nl.

Nog meer pauzevoordelen

Bewustwording alcoholgebruik

Frisse ochtenden

Beter slapen (55 procent)

Lichamelijk fitter voelen (62 procent)

Mentaal fitter voelen (63 procent)

Afvallen (32 procent)

Geld besparen (55 procent)

Betere sportprestaties

Beter ‘nee zeggen’ (64 procent)

Je leest alle voordelen nog eens terug op ‘Waarom meedoen aan IkPas’.

 

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat