Met deze 5 tips is (be)sparen niet moeilijk

Sparen vinden veel mensen moeilijk. Ben je net een lekker op dreef, valt je telefoon op de grond of begeeft de vaatwasser het. Het is niet gek dat de motivatie om door te sparen op zulke momenten ver te zoeken is. Wij hebben een paar spaarbevorderende tips voor je, waardoor jij snel en soepel een mooie buffer bij elkaar spaart.

  1. Begin klein

Iedere maand vijfhonderd euro aan de kant zetten, is fantastisch. Maar misschien niet realistisch? Iets wat eigenlijk niet goed op te brengen is, gaat op den duur frustreren. Beter is het om haalbare spaardoelen te stellen voor jezelf. Kun jij honderd euro missen per maand? Begin daar dan mee. Misschien lukt het je om dit bedrag gaandeweg wat op te hogen? En spaar je na een half jaar geen honderd euro maar honderdtwintig euro? Op deze manier houd je het veel langer vol.

  1. Maak het visueel

Kijken hoe je bankrekening groeit, is leuk tijdverdrijf. Maak het visueel met behulp van een groeikalender of houd de voortgang bij in en Excel-bestand.

  1. Zet meevallers direct apart

Heb je je targets gehaald en een bonus ontvangen? Een grote opdracht afgerond en daar leuk aan verdiend? Iets verkocht dat meer opleverde dan je dacht? Sluis deze meevaller direct door naar je spaarrekening, voordat je weer een paar nieuwe schoenen koopt.

  1. Bespaar op je vaste lasten

Te veel betalen voor bijvoorbeeld je energie is niet nodig. Vergelijken, dat geldt eigenlijk voor alles wat je koopt of afneemt, heeft wel degelijk zin. Kijk eens op easyswitch.nl bijvoorbeeld en stap zorgeloos over op de goedkoopste of meest duurzame energieleverancier. Op vergelijk.nl kun je een heleboel producten vergelijken. Van tuinset tot tablet en van inktcartridge tot strijkijzer. Baadt het niet, dan schaadt het niet.

  1. Doe voordelig boodschappen

Een rondje winkels kan je veel voordeel opleveren. In iedere winkel gelden weer andere aanbiedingen. Sla ook wat groter in als je een goede aanbieding tegenkomt. Andere boodschappen-tips: leg voorraden aan, gooi zo min mogelijk weg en bestel online.

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat