Lekker luisteren naar deze podcasts

De vakantietijd leent zich uitstekend voor het ontdekken van nieuwe podcast-pareltjes. Dit hoef je niet zelf te doen hoor. Wij schotelen ze hier graag aan je voor. Veel luisterplezier!

Uit het hart – Lieve van de Velde en Marjan Justaert

Een beetje heftig is ‘ie wel, deze podcast maar dat maakt hem niet minder interessant. In deze aflevering van de (Vlaamse) podcast-serie: ‘Uit het hart’, vertelt Kobe (44) hoe hij -dankzij een behandeling- 9 jaar geleden is gestopt met het drinken van alcohol.

Luister hier deze podcast

Tot op de bodem – Zoé van Wechem en Sacha Harland

Recent verscheen deze podcast van twintiger Zoé van Wechem. “Veel verhalen over dit onderwerp zijn toegespitst op mensen met een alcoholverslaving- of probleem vanaf ongeveer 40 jaar. Ik dacht: ben ik nou de enige twintiger die niet verslaafd of geen probleemdrinker is, maar wel hiermee bezig is? Ik besloot wat van mijn ervaringen te delen op social media en merkte zo dat het bij veel meer twintigers speelde. Zo kwam het idee voor de podcast ‘Tot op de bodem’.”

Onderstaande podcasts zijn al wat ouder, maar daarom niet minder interessant.

Eerlijk over alcohol – Koos van Plateringen

Ken jij de podcast ‘Eerlijk over alcohol?’ Daarin praat Koos van Plateringen met bekende en onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt. Sommigen zijn bewust minder gaan drinken of zelfs helemaal gestopt. Maar allemaal namen ze hun eigen alcoholgebruik onder de loep, omdat dat nodig was. In bijna iedere podcast wordt ook een deskundige geïnterviewd. Onze eigen Martijn Planken komt ook een aantal keer voorbij. Bijvoorbeeld in de gesprekken met Caroline van Eeden (huisvriendin van de familie Meiland) en John de Bever (voormalig prof- en zaalvoetballer en tegenwoordig zanger).

Alcohol Alarm! – Evi Heyndrickx

Begin dit jaar, naar aanleiding van Tournée Minérale, lanceerde Evi Heyndrickx haar podcast ‘Alcohol Alarm!’ met als doel de taboes rond alcoholverslaving, maar ook van een alcoholvrij leven te doorbreken. De Belgische sociale duizendpoot speelde jaren theater, is standup-comédienne, organiseert evenementen en werkt sinds een aantal jaren als eventcoördinator voor de Vlaamse overheid. In haar podcast (STOPcast), vertelt ze openhartig over haar eigen ervaringen en er schuift geregeld een BV’er (Bekende Vlaming) aan of een specialist. Met een vleugje humor weet de Belgische je in no time te beroeren.

Wat wil je drinken? – Jan Heemskerk en Jacqueline van Lieshout

Oud-hoofredacteur van de Playboy en detox-coach Jacqueline van Lieshout delen in de podcast ‘Wat wil je drinken’ hun stopervaringen. Want de alcohol afzweren ging niet zonder slag of stoot. In deze podcasts krijg je allerlei tips die te maken hebben met stoppen en volhouden. Ook nodigen ze diverse bekende en onbekende gastsprekers uit. Zo vertelt Dan Karaty zijn verhaal en een maag,- lever- en darmarts vertelt waarom ze baalde van haar eigen alcoholgebruik.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat