Kijktip: Van de Wereld

BNNVARA komt met een nieuwe docuserie: Van de Wereld. Hierin worden jongeren geportretteerd die overleden zijn door drank of drugs.

Het nieuwe programma lijkt een spin-off van Break Free (Break Free is een Nederlandstalig programma, met Chris Zegers als presentator. In het programma worden verhalen verteld over jongeren die zijn omgekomen tijdens hun droomreis, red.)  Alleen gaat het nu niet over jongvolwassenen die tijdens hun droomreis zijn overleden, maar over jongeren die zijn gestorven door noodlottige ongevallen na een feestje.

Elke aflevering van de nieuwe serie, die Van de Wereld heet, is gewijd aan een jongere die vroegtijdig is overleden door alcohol of drugs. Familieleden en vrienden komen in het programma samen om hun herinneringen te delen. Hoe stond hun overleden dierbare in het leven? Wat waren zijn of haar dromen? ‘In de krantenkoppen werden ze gereduceerd tot een naam, leeftijd en een doodsoorzaak’, schrijft BNNVARA in de aankondging van het programma. ‘In Van de Wereld krijgen deze krantenkoppen een gezicht.’ Bron: rtl.nl.

De vierdelige docuserie Van de Wereld is vanaf woensdag 3 april wekelijks te zien om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3. Ook kun je de afleveringen streamen op NPO Start.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat