Kijk- en leestips over alcohol

Iedere week spitten we het nieuws weer door om te zien of er nog interessante wetenswaardigheden te vinden zijn, die met het thema ‘alcohol’ te maken hebben. Hieronder lees je enkele kijk- en leestips. Veel plezier.

Leestip

Op libelle.nl lazen we een artikel over de combinatie antibiotica en alcohol. Het is algemeen bekend dat deze twee zaken niet lekker met elkaar combineren. Maar zul je zien, heb je net dat bruiloftsfeest terwijl je aan de antibiotica zit. Waarom je antibiotica en alcohol beter gescheiden kunt houden, lees je hier.

Kijktip

ORTS is de Oosterhoutse Radio & Televisie Stichting. In ‘Een (H)Eerlijk Gesprek’ praten ze over alcohol. De straatinterviews gaan onder andere over ‘de eerste keer dronken’, alcohol verbieden in de supermarkten en de leeftijd om te mogen drinken verhogen van 18 naar 21. Lekker lokaal en laagdrempelig.

Leestip

Dat alcohol verslavend is, weten we allemaal. En omdat bekende mensen ook maar mensen zijn, zijn ook zij niet (of juist zij niet) ongevoelig voor het verslavende effect van alcohol. In dit artikel vertelt acteur Tom Holland (Spiderman, Avengers, Captain America etc.) dat hij al een jaar niet drinkt, omdat hij afhankelijk werd van alcohol.

Algemene leestips

Als je nog eens wilt nalezen hoe het komt dat alcohol zo verslavend is, lees dan het artikel: ‘Waarom is alcohol zo verslavend?

Naast Tom Holland zijn er nog veel meer binnen- en buitenlandse sterren die heel bewust geen alcohol drinken. Benieuwd wie liever iets fris drinkt dan een biertje, wijntje of een borrel? Lees dan het artikel: ‘Deze beroemdheden gaan ook nuchter door het leven’.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat