Iedereen kan pauzeren

Iedereen kan pauzeren of stoppen met drinken. Het is vooral een uitdaging om een leuk en nuchter leven te leiden nadat je (tijdelijk) niet meer drinkt.

Hoe doe je dat ‘een leuk en nuchter leven’ leven? Wij komen met tips.

Tip 1 Wandel elke dag 30 minuten

De natuur doet ieder mens goed. Neem iedere dag de tijd om een wandeling te maken van een half uur en kijk daarbij goed om je heen. Je zult snel meer rust in je lijf ervaren.

Tip 2 Werk je 2 x per week in het zweet

Als het éven kan sport je, naast al dat wandelen, nog eens 2 keer per week intensief. Sporten is een natuurlijke manier van dopamine (gelukshormoon) aanmaken. Oftewel: je wordt heel blij van sporten.

Tip 3 Eet gezond

Niet drinken, maar wel iedere dag een vette hap naar binnen werken is een gemiste kans. Je gaat je nóg beter voelen als je naast het niet-drinken let op je voeding. Van gezonde voeding ga je beter in je vel zitten. Ook je huid plukt de vruchten van gezonde voeding.

Tip 4 Las regelmatig me-time in

Even niks moeten van jezelf is heel gezond. Pak je rustmomenten overdag en doe iets wat je leuk vindt (beetje lezen, onkruid uit de tuin verwijderen, puzzelen), maar laat de schermpjes even voor wat ze zijn.

Tip 5 Houd je sociale contacten goed bij

Afspreken met familie & vrienden is belangrijk. In goede en in mindere tijden heb je ze nodig. Nu jij (even) een andere weg bent ingeslagen, is het fijn om terecht te kunnen bij de mensen die belangrijk voor je zijn. Ze kunnen je tot steun zijn als je het even moeilijk hebt of je krijgt er juist energie van.

Gerelateerd

Achtergrond

Tot hier en niet verder

Nederlanders staan open voor maatregelen die gezond eten en drinken stimuleren, maar het moet niet te dwingend worden. We willen wel moeite doen voor het verbeteren van onze gezondheid, maar…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat