Het weekend in met deze alternatieven

Alcohol heeft die kick & bite die veel mensen zo waarderen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen alternatieven zijn waar je ook blij van wordt. Hieronder lees je enkele (suikervrije) recepten die het prima doen als tussendoortje, borreldrankje of als aperitief bijvoorbeeld.

Water lest de dorst

Misschien een open deur, maar als je dorst hebt drink je water. En dat hoeft helemaal niet zo supersaai te zijn. Fleur de inhoud van je glas op met wat takjes munt, slierten komkommer of rood fruit bijvoorbeeld. Gezellig én dorstlessend.

Tijd voor thee

Thee is altijd een goed idee. Zelfs in de zomer, want het houdt je binnenthermostaat in balans. Maar dat is een ander verhaal. In de winter drinkt je het omdat het zo lekker warm is. En als je kiest voor een echte winterse smaak als appel-kaneel dan geniet je er extra van.

Pittige toets erbij

Ga je zelf aan de slag met het brouwen van je nieuwe favoriete non-alcoholische drankje, voeg dan een pittige toets toe. Gember of een heet pepertje zorgen voor die geliefde kick&bite. Wat te denken van dit wortel-gemberfizz drankje met kurkuma?

Zoetje, zoutje, bittertje, zuurtje

Het perfecte alternatief vinden, betekent dat je je (smakelijke) grenzen gaat verleggen. Zuren zijn ook populair als het gaat om smaakbeleving. Een zuurtje zorgt ervoor dat je niet het idee hebt dat je een veredelde limonade aan het drinken bent. Je kunt hierbij denken aan de geijkte zuuringrediënten als citroen en limoen, maar vlak azijn niet uit. We kwamen dit recept tegen op francescakookt.nl: Rhubarberry. Een limonade op basis van azijn, suiker en fruit (ook wel shrub genoemd).

Proost! Op het weekend.

Gerelateerd

Achtergrond

Comazuipen en bingedrinken

Jongeren die veel alcohol drinken om zo snel mogelijk dronken te worden. Dit wordt comazuipen, ook wel bingedrinken genoemd. Een gevaarlijk tijdverdrijf. Hier lees je wat er precies misgaat in…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat