Gezien en gelezen: Dossier Alcohol

Over alcohol is al veel geschreven. Van losse artikelen tot blogs en interviews. Informatie rondom alcohol is er in alle vormen en maten. Ook zijn er diverse ‘dossiers’. Hieronder lees je welke we onlangs tegenkwamen. Veel leesplezier!

Dossier Alcohol Linda Meiden

Speciaal voor alle iets jongere deelnemers onder ons, of deelnemers met kinderen in de leeftijd van ‘twintig-zoveel’: we kwamen het Dossier Alcohol tegen op Lindameiden.nl. Overigens haal je hier ongeacht je leeftijd, altijd wel iets leerzaams uit.

Geen mens is hetzelfde en ook het alcoholgebruik wisselt per persoon. In het Dossier Alcohol lees je meer over de effecten van alcohol en wat er gebeurt als je een tijdje stopt met drinken ervan. Veel (bekende jonge) stoppers praten je bij over hun (voormalige) alcoholgebruik.

En naast de verhalen van ervaringsdeskundigen, lees je ook informatieve verhalen over bijvoorbeeld ‘Alcohol & de darmen’, ‘Wat doet een avondje drinken met je hersenen?’ en ‘Waarom wil je shoppen als je hebt gedronken?’.

Dossier Alcohol Trimbos-instituut

Ter aanvulling zou je het dossier: Alcohol & Jongeren eropna kunnen slaan. Dit is opgesteld door het Trimbos-instituut. Voorbeelden van onderwerpen: ‘Waarom jongeren drinken’, ‘Alcohol en opvoeding’ en ‘Alcoholpreventie’.

Dossier Alcohol VAD

Voor wie een compleet beeld wil krijgen van alcohol en de effecten ervan, in het Dossier Alcohol van het VAD (Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs) word je van a tot z bijgepraat. Hier lees je onder meer over de opname en de afbraak van alcohol, ziekten, drinkpatronen, effecten korte en lange termijn, alcohol en medicatie en nog veel meer.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat