Geen alcohol op vakantie. En nu?

De augustusmaand is voor veel mensen vakantietijd. Afgezien van het feit dat het heel knap is dat je juist nu een pauze inlast, kunnen de verleidingen extra groot zijn. Geen nood, wij slepen je erdoorheen. Met goede tips welteverstaan.

In de vakantie is het ontspannen geblazen. En dat betekent dat er veel momenten op een dag zijn dat je kunt verlangen naar een alcoholisch drankje. Zo weersta je de verleiding!

Ontspannen maar dan anders

Het drinken van alcohol staat voor velen gelijk aan ontspanning. Dus zul je een andere manier moeten vinden om te ontspannen. Onze tip: zet al je zintuigen open. Kwetterende vogels, spelende kinderen, een warme zomerbries, de geur van de barbecue, zonnebrand, geroezemoes op het terras: er zijn naast een cocktail met parapluutje gelukkig nog veel meer echte zomerervaringen om van te genieten. Werkt dit niet voor je? Fysieke inspanning zorgt voor mentale ontspanning. Een extra duik in het zwembad, een lange wandeling, yoga, ademhalingsoefeningen, in je luie stoel een goed boek lezen…wat dan ook werkt voor jou.

Maak het alternatief net zo feestelijk

Okay, je drinkt geen alcohol meer. Maar dat wil niet zeggen dat het een cola-vakantie wordt. Er zijn tegenwoordig een heleboel lekkere en gezellige alternatieven te vinden. Van ginger ale tot rosemary tonic en andere interessante smaken. Wij gaven al eerder tips met betrekking tot zomerse drankjes. Je leest ze hier. Mocht je je alternatief zelf maken, zorg dan ook voor een leuke presentatie. Komkommerslierten, takjes munt en fruit in je glas maakt het drinken van een non-alcoholisch alternatief instant aantrekkelijker.

Geef je over aan het sociale aspect

Dat roesje wat alcohol oplevert tijdens een lange barbecue-sessie kan best lekker zijn. Maar het is ook verraderlijk. Voordat je het weet gaat de helft van dit sociale gebeuren aan je voorbij. Verleg de focus en ga op in de gesprekken, maak de beste pastasalade van je leven en geniet extra van het eten.

Niks is voor altijd

Geen alcohol drinken tijdens (een van) de zomer(maanden) is misschien wel een extra grote uitdaging, omdat het warme weer vraagt om een alcoholische dorstlesser. Maar jij weet wel beter, jij geniet van de zomer omdat de zon schijnt. Omdat iedereen vrolijk is. Omdat het lekker lang licht is. En omdat je pauze een keer eindigt. Dat ook.

Gerelateerd

Achtergrond

Tot hier en niet verder

Nederlanders staan open voor maatregelen die gezond eten en drinken stimuleren, maar het moet niet te dwingend worden. We willen wel moeite doen voor het verbeteren van onze gezondheid, maar…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat