Een social detox of een maand suikervrij

Een maand of langer pauzeren van je alcoholgebruik is wat jij nu doet. En dat doe je hartstikke goed. Maar wist je dat er nog veel meer challenges bestaan, zoals een social detox en een suikervrije maand?

Bedenk een ‘verslaving’ en er is een challenge voor. Leuk! Veel van dit soort challenges worden (online) ondersteund.

Mei Social Vrij

Beetje mosterd na de maaltijd dit, maar deze mei is het Mei Social Vrij-maand. Een initiatief dat is opgericht door een collectief aan vrijwilligers en freelancers dat zich inzet om mensen te helpen hun tijd en aandacht terug te winnen van Big Tech.

Dit is wat Mei Social Vrij zegt over hun initiatief:

Grote kans dat jij meer tijd doorbrengt op sociale media dan je eigenlijk zou willen. En je bent niet de enige. Meer dan 4 miljoen Nederlanders zijn namelijk ontevreden over hun sociale mediagebruik en willen er regelmatig mee stoppen, blijkt uit recent onderzoek*.

Om jou dat extra zetje te geven, nemen wij in mei social vrij. Een maand geen sociale media is een ideale manier om even afstand te nemen, nieuwe gewoontes te ontwikkelen en simpelweg te ervaren wat het met je doet. En, natuurlijk zijn wij er om je te helpen. Meld je nu aan, dan ontvang je van ons gratis alle tips, tricks en praktische informatie die je nodig hebt om er een fijne socialvrije maand van te maken.

Social detoxen kan iedere dag

Ondanks dat de maand mei bijna voorbij is, kan iedere willekeurige dag de start van jouw sociale detox zijn. Meedoen is gratis. Check: meisocialvrij.nl.

Nationale Suiker Challenge

Ben je benieuwd naar wat geen suiker eten met je fysieke en mentale gesteldheid doet?

Samen met ruim 75.000 anderen zeg je voor één week nee tegen suiker en ja tegen gezonde voeding. Je hoeft dit niet alleen te doen. Dit kun je verwachten:

Inspiratie: direct na je inschrijving krijg je het Suiker Challenge Magazine met lekkere suikervrije recepten en handige tips om minder suiker te eten. Je kunt dit magazine gratis downloaden.

Voorbereiden: 2 weken voor de start van de challenge ontvang je handige tips, lijstjes en receptinspiratie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de challenge.

Start van de challenge: op 10 juni gaat de Nationale Suiker Challenge van start. Iedere dag ontvang je tips en inspiratie om je te helpen gemotiveerd te blijven.

Doorgaan: wil je na de challenge langer doorgaan met gezond eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Dan ontvang je extra tips en recepten via e-mail. Check: diabetesfonds.nl.

Gerelateerd

Achtergrond

Tot hier en niet verder

Nederlanders staan open voor maatregelen die gezond eten en drinken stimuleren, maar het moet niet te dwingend worden. We willen wel moeite doen voor het verbeteren van onze gezondheid, maar…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat