Droge Jan in Dry January

Dance4life heeft een leuke campagne: Droge Jan. De organisatie wil via de Droge Jan-campagne, geld ophalen om jongeren met behulp van campagnes en programma’s een veilige plek te bieden waar ze leren over het aangeven en aanvoelen van grenzen en wensen. Uiteindelijk moet dat bij gaan dragen aan het stoppen van ongewenst seksueel gedrag.

Nu mag het even niet, maar hopelijk snel weer wel. Naar de kroeg. Met je vrienden en vriendinnen.

De muziek hard, de drankjes koud en de sfeer goed. Opeens een paar handen op je billen. Je draait je om. Een vreemde vond het zojuist nodig om aan je billen te zitten. Verbouwereerd blijf je staan.

Overmoedig en vrijpostig

Drank en seksueel ongewenst gedrag zijn helaas een veelvoorkomende combinatie. Want drank maakt overmoedig en blijkbaar ook vrijpostig. De gevolgen van ongewenst seksueel gedrag kunnen groot zijn. Slachtoffers hiervan kunnen last krijgen van psychische problemen zoals concentratiestoornissen, angst en slapeloosheid.

Niet drinken, wel doneren

Daarom start Dance4life deze campagne. ‘Droge Jan. Drink een maand niet als je kan’, moet ervoor zorgen dat mensen (jongeren) in januari een maand geen alcohol drinken, maar wel doneren. Je kunt ervoor kiezen om je eigen geld te doneren of om je te laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s. Via drogejan.nl kun je daar een actie voor opzetten. De actie staat open voor iedereen van 18 jaar of ouder.

In tegenstelling tot IkPas is ‘Droge Jan’ een sponsoractie en geen interventie, die je helpt om een maand lang geen alcohol te drinken.

Bron: dance4life.nl en numrush.nl

Wat is Dance4life?

Dance4life is een internationale organisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder aids. Dance4life geeft seksuele voorlichting, en maakt gebruik van muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert Dance4life jongeren om zélf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Bron: wikipedia.nl.

IkPas of Droge Jan

IkPas juicht iedere alcoholpauze toe. Wanneer je meedoet aan de donateursactie van Droge Jan is het zeker verstandig om je ook in te schrijven voor IkPas, omdat wij je ondersteunen en helpen om van je Dry January een succes te maken. Onderzoek laat zien dat de slagingskans stijgt van 36% naar 75% wanneer je je inschrijft bij IkPas. Wil jij ook pauzeren in januari? Schrijf je via ikpas.nl in voor Dry January, de grootste alcoholpauze van Nederland. En wordt tegelijkertijd een Droge Jan.

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat